Инфо

18. март 2021.18. мар 2021.
Фото: фб страна клуба

Фото: фб страна клуба

ВАТЕРПОЛО: ГЕНЕРАЦИЈЕ 2006. И 2009.

НОВИ ПОДВИЗИ ШАПЧАНА

Момци рођени 2006. други у Србији, поражени само од Војводине. Два тима генерације 2009. пласирала се у финале, једини клуб у Србији коме је то успело. Шабац један преноси максималан број бодова, Шабац два три мање. Уз титулу 2008. низ настављен
Низ успеха младих шабачких ватерполиста остварује континуитет из викенда у викенд. После још једне доминантне титуле већ чувене генерације 2008. уследила су још три велика достигнућа у две узрасне категорије. Овдашњи клуб, актуелни шампион Србије у сениорској категорији, сада је богатији за једно вицешампионско звање, пехар и сребрна одличја, односно за подвиг где ће бити једини клуб чије су две екипе успеле да се пласирају међу најбоље у Купу Србије, односно на финални турнир где места има укупно за шест екипа, те трећина учесника, дакле, долази из једног клуба.

генерација 2006.


Момци рођени 2006. године направили су изненађење и на финалном турниру Купа Србије у Новом Саду за свој узраст освојили друго место и сребрну медаљу. Шапчани су у три дуела остварили две победе и један пораз. Савладали су Валис 8:7, потом су поражени од домаће Војводине, да би у одлучујућем дуелу славили у дербију против вршњака из Новог Београда 9:7 и тако освојили сребрна одличја. Титула је припала Партизану. Бронза Новобеограђанима. Екипу су предводили Мирослав Петровић и Игор Јовановић.

шабац 1 (2009.)


Посебно достигнуће имали су дечаци рођени 2009. године. Овдашњи ватерполо клуб имаће на завршном турниру Купа две екипе! Шабац 1 и Шабац 2 бориће се за пехар у Купу. Екипа Шабац 1 била је доминантна и са максималним учинком у Београду обезбедила пласман међу шест најбољих, односно максимум пренетих бодова. Победили су Шапчани: Бечеј 13:2, потом велики Партизан 9:6 и на крају Београд 24:9. Шабац један са клупе су предводили Драган Человски и Миливој Бранковић.

шабац 2 (2009.)


Њихови другари селектовани у Шабац 2 били су домаћини у полуфиналу и заслужено изборили место у завршним борбама Купа. Савладали су Земун 8:3, изгубили у неизвесној утакмици од првог фаворта групе Спартака 8:6, да би у дуелу где се све одлучивало убедљиво победили Нови Београд 11:6, исти онај који је изненадио Суботичане у првом колу. На крају, Шабац два и Спартак су поделили прву позицицију, али су Суботичани испред захваљујући тријумфу у међусобном дуелу. На клупи другог тима били су Мандић Мирослав и Душан Михајловић.

На великом финалу наступају: Шабац 1, Шабац 2, Спартак, Партизан, Земун и Београд. Свако ће играти против екипа са којима се није састао у полуфиналу, те нас очекује меч између два тима из Шапца. Шабац један преноси максималан број бодова, као и екипа Спартака, по шест, Шабац два и Партизан носе по три, док ће Београд и Земун без поена започети одлучујуће борбе.
Фото: фб страна клуба
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa