Инфо

18. март 2021.18. мар 2021.
фото: С. С.

фото: С. С.

ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА

СВЕ БЛИЖЕ НИЖИ РАНГ

Два пораза додатно удаљила Мачву од опстанка. Заостатак увећан. Следи Чукарички пред паузу. У два меча седам примљених и ниједан постигнут гол. Шансе минималне
Нада је чудна ствар, посебно за навијаче. Док постоји математичка шанса, навијачи верују и надају се, то је већ део емоција и њима продуковане субјективности. Математичке шансе постоје и биће их још дуго, али сада већ истинско чудо је потребно Мачви за спас. Топи се број преосталих рунди, а заостатак се не топи, чак и јача. Порази у Београду и Сенти нису неочекивани, али се могло бар очекивати више, мало више, у другом дуелу, ипак у два дуела већ на почетку су Шапчани били у заостатку, без прилике да се врате.

-Дошли смо са великом жељом, надом, али фудбал се игра због голова и када њих нема, а примате их, онда је пораз неминовност. Немам шта замерити мојим играчима, на плану борбености и жеље, но резултат се рачуна, а он је негативан – рекао је после меча у Сенти тренер Мачве Алфред Јерманиш.

Следи гостовање Чукаричког, тима који већ дуго значи много у нашем фудбалу и који сезону у којој нема пласмана у Европу, сматра неуспешном. Квалитетнији су тим, организованији и фаворити и у Шапцу, а Мачва као и раније има императив да би чувала наду у чудо. После ове утакмице следи репрезентативна пауза, а онда низ мечева где, изузев једног, постоји реална шанса за бодове, само што их треба освојити против екипа које су такође под императивом и надати се да и потенцијално добар низ не долази прекасно. Вождовац на гостовању, Лучани у Шапцу, Напредак у Крушевцу, Јавор у Ивањици, Радник у Поцерској, гостовање у Инђији звуче обећавајуће, али само звучи за сада. Остаје чињеница са упитником, да сваки меч Мачва почиње са седам, осам, некада и девет играча из тзв. бонус категорије. Шанса младима је одлична ствар, али остаје фактор искуства.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa