Инфо

18. март 2021.18. мар 2021.
Пензионери најодговорнији
ДРУГИ ПУТ ОРГАНИЗОВАНА ВАКЦИНАЦИЈА У ПРЊАВОРУ

Пензионери најодговорнији

“Свако кршење мера води ка пуним болницама и ситуацији која не може да се контролише” рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић. Лекари и сестре запослени у Дому здравља вакцинишу непокретне грађане код њихових кућа. Вакцинација у Прњавору се обавља на иницијативу Удружења пензионера Прњавора и месног Црвеног крста
На вакциналном пункуту у Прњавору у суботу је 195 мештана Прњавора, Петковице и Рибара примило другу дозу вакцине, а још око 250 мештана поменутих села, као и Петловаче, Змињака и Скрађана добило је прву дозу кинеске “Синофарм” вакцине. Грађани Прњавора и околине могли су да се вакцинишу на четири места у Здравственој станици, а на овом послу је ангажовано четири лекара и осам сестара.
Вакцинални пункт у Прњавору посетили су градоначелник Шапца Александар Пајић и директорка Дома здравља “Др Драга Љочић” др Јасмина Станковић. Градоначелник је похвалио озбиљност грађана Шапца исказану по питању вакцинације и њихову спремност да заштите и себе и друге.

-Председник државе Александар Вучић и Влада Србије омогућили су нашим грађанима да потпуно бесплатно приме вакцину и да чак могу да бирају коју желе. То је ретко, не само у окружењу, него и у свету. На територији Град Шапца до сада је другу дозу вакцине примило више од 10.000 грађана, а укупно је дато више од 27.000 доза. Ово је једина права шанса да се са вирусом изборимо. Били смо и озбиљни и одговорни у претходним данима, што се тиче поштовања мера, али и у земљама у окружењу, а и у неким градовима и општинама у Србији расте број заражених. Пуне су болнице. Због тога молим суграђане да немамо ни оне периодичне инциденте и кршење прописаних мера. Свако кршење мера води ка пуним болницама и ситуацији која не може да се контролише. Ово мора да прође, а колико брзо ће проћи много зависи и од нас, рекао је Александар Пајић.

Екипе шабачког Дома здравља и три недеље раније су вакцинисали мештане Прњавора. Такође, лекари и сестре запослени у овој установи вакцинишу непокретне грађане код њихових кућа.

-До сада смо другом дозом вакцинисали 58 непокретних или слабопокретних грађана, а претходног дана смо првом дозом вакцинисали њих још 186. Наставићемо са том праксом, како би обухват био што већи. Важно је назначити приликом пријаве да ли је неко покретан или није. Наше екипе су претходног дана обавиле вакцинацију и у Казнено поправном заводу и вакцинисано је 58 лица лишених слободе. Такође смо вакцинисали и 29 корисника Установе за децу и младе са сметњама у развоју, аутизмом и тешкоћама у комуникацији, уз сагласност њихових старатеља, навела је др Станковић.

Вакцинација у Прњавору се обавља на иницијативу Удружења пензионера Прњавора и месног Црвеног крста. Дара Рајичић из овог удружења је позивала како пензионере, тако и друге мештане шест села.

-Суштински задатак Црвеног крста је брига о човеку, како у граду тако и на селу. Обавестила сам Градски одбор пензионера и Црвени крст Шабац, добила сам сагласност и кренула. Највише ми је у организацији помогао Стеван Матић, потпредседник Градског одбора пензионера. Омогућио ми је да преко градоначелника Пајића, директора Завода за јавно здравље др Бранка Вујковића и директорке Дома здравља др Јасмине Станковић све ово буде реализовано. Задовољна сам одзивом, али углавном долазе старији. Они који не желе да приме вакцину деморалишу људе који то хоће. Баке и деке када назовем кажу да им не дају деца или унуци да се вакцинишу. За наше мештане је много значајно што могу да се вакцинишу овде и не морају да путују у Шабац. Много пензионера живи само, нема ко да их довезе у Шабац, немају новца и зато сам решила да се борим за њих, каже Дара Рајичић, која је лично од своје куће позвала све пензионере шест села.
М. М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa