Инфо

18. март 2021.18. мар 2021.
Потрошачи у онлајн трговини заштићенији од других
Државни секретар Министарства трговине

Потрошачи у онлајн трговини заштићенији од других

„Мало људи зна да онлајн купац има право да у року од 14 дана од куповине, производ врати продавцу без било какве обавезе да га извештава због чега то чини. Довољно је само да му се обрати и да се то евидентира код продавца и да он мора да врати новац купцу“, навео је Кандић на обележавању Светског дана заштите потрошача
Државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација Урош Кандић изјавио је у понедељак да су потрошачи у онлајн трговини чак и боље законски заштићени од потрошача у традиционалној куповини.

„Мало људи зна да онлајн купац има право да у року од 14 дана од куповине, производ врати продавцу без било какве обавезе да га извештава због чега то чини. Довољно је само да му се обрати и да се то евидентира код продавца и да он мора да врати новац купцу“, навео је Кандић на обележавању Светског дана заштите потрошача.

Додао је да то не важи код неких посебних ситуација као што је куповина хране, производа који су намењени баш за особу која их је поручила и медицинских и других производа који су након отварања неупотребљиви.

Е-трговина у Србији је, према његовим речима, доживела праву експанзију о чему сведоче подаци да је на тај начин у 2020. години обављено чак 14 милиона електронских трансакција, што је двоструко више него годину дана раније, као и да је вредност тих трансакција 33 милијарде, док је 2019. била 17 милијарди.
mtt.gov.rs

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa