Инфо

18. март 2021.18. мар 2021.
ПЕТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

Усвојен ребаланс буџета

Пола сата било је довољно у понедељак одборницима коцељевачког парламента да усвоје 22 тачке колико их се нашло на дневном реду овонедељне, пете седнице скупштине општине. Међу најважнијим питањима био је и ребаланс овогодишњег буџета, а на измене и допуне утицале су промене у приливу и одливу средстава из касе.
Наиме, укупни приходи и примања повећани су за 5,3 милиона динара док су, са друге стране расходи и издаци већи за преко 305 милиона од чега је готово 300 милиона динара износ који се односи на наменски капитални трансфер из претходне године за реконструкцију и доградњу зграде ПУ “Полетарац” у Коцељеви.

Прва и основна ствар је што је 25. децембра на посебан рачун буџета општине Канцеларија за управљање јавним улагањима уплатила 299.690.000 за изградњу вртића која
је већ кренула


Према речима шефа одсека за финансије Милете Ковачевића основни разлога за доношење измена и допуна одлуке о буџету јесу нове околности које су у тренутку израде плана буџета биле непознаница а у међувремену су се десиле.
–Прва и основна ствар је што је 25. децембра на посебан рачун буџета Општине Канцеларија за управљање јавним улагањима уплатила 299.690.000 за изградњу вртића која је већ кренула. У тренутку доношења првобитне одлуке није нам било познато да ће нам бити приход. На измену је утицала и ситуација да основна школа није била у могућности да измири обавезе у претходној години за изградњу спортске сале у Доњем Црниљеву и изградњу школског игралишта у Свилеуви, иако смо рачунали да ће оне бити измирене до 31.децембра, тако да је део од скоро 2.950.000 динара плаћен у текућој години. У тренутку планирања буџета за 2021. годину нису биле планиране ни јубиларне награде на које у овој години стиче право пет радника општинске управе и реч је о износу од неких 700 хиљада динара- изјавио је Ковачевић.
Он је додао да су истовремено прва два месеца показала да су одређени приходи нешто већи од планираних, па је тако повећан прилив превасходно на основу пореза на зараде, односно на доходак грађана.
Укупни фискални дефицит, утврђен ребалансом, већи је за скоро 2,5 милиона динара и сада износи нешто више од 43 милиона.
Весна Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa