Инфо

18. март 2021.18. мар 2021.
КАНАЛИЗАЦИЈА У ОПШТИНИ БОГАТИЋ

Договор у Малом Зворнику обећава

У општини Богатић као најважнији развојни задатак у овој години одредили су изградњу канализационе мреже. С тим у вези одазвали су се позиву Министарства грађевинарства,саобраћаја и инфраструктуре на недавни састанак представника 12 локалних самоуправа Мачванског и Колубарског округа у Малом Зворнику.
Позивајући се на недавну презентацију Инвестиционог плана “Србија 2025.” и Програм “Чиста Србија”, и на овом скупу је поновљена решеност да се финансира изградња канализационе мреже за 65 општина и градова у Републици Србији. Општина Богатић је укључена у овај пројекат и активно је узела учешће у реализацији истог.
Овом приликом, прихваћена је иницијатива да се у текућој години одреди реон за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода, реши право власништва, дефинишу трасе и то усклади са планским документима ( Генерални урбанистички план, План генералне регулације, План генералне регулације). Све то је кажу квалитетна припрема за пројектовање и извођење.
Следећа фаза је потписивање уговора са ресорним министарством и кинеском компанијом, пословним програмом ЦРВЦ, након којег је одређен рок од 36 месеци за завршетак целокупне инвестиције.
Љ.Ђ.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa