Инфо

25. март 2021.25. мар 2021.
Усвојен дневни ред за данашњу седницу
ОДРЖАНА 13.СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ВЕЋА

Усвојен дневни ред за данашњу седницу

Последњи квартални извештај пословања јавних предузећа за 2020. годину, Одлука о топлификацији и гасификацији града Шапца, Одлука о изменама и допунама Одлуке о отуђењу грађевинског земљишта, Одлука о давању сагласности ЈКП ,,Комуналац” из Руме за прикључење систему регионалне депоније ,,Срем-Мачва”. О овим тачкама извештавали су директори јавних предузећа у Шапцу
На 13. седници Градског већа утврђен је Дневни ред седме седнице Скупштине града Шапца која садржи 22 тачке. Најзначајније усвојене тачке су:
Последњи квартални извештај пословања јавних предузећа за 2020. годину, Одлука о топлификацији и гасификацији града Шапца, Одлука о изменама и допунама Одлуке о отуђењу грађевинског земљишта, Одлука о давању сагласности ЈКП ,,Комуналац” из Руме за прикључење систему регионалне депоније ,,Срем-Мачва”. О овим тачкама извештавали су директори јавних предузећа у Шапцу.

Већници су једногласно усвојили и одлуке које подржавају финансирање најбољих студената града Шапца


Усвојене су и четири тачке које се односе на Штаб за ванредне ситуације:
Одлука о организацији и функционисању цивилне заштите на територији града Шапца, Одлука о образовању Штаба за ванредне ситуације, Извештај о раду Штаба за ванредне ситуације, годишњи План рада Штаба за ванредне ситуације града Шапца за 2021. годину.
Усвојене су и Одлука о изради плана развоја града Шапца за наредних девет година, Одлука о организацији Градске управе града Шапца, којом је Одељење Комуналне полиције преименовано у Одељење Комуналне милиције. Начелник Комуналне милиције извештавао је о предлогу Одлуке о униформи и ознакама комуналних милиционара.
Градско веће усвојило је и предлог Одлуке о месним заједницама која је усклађена са Законом о локалној самоуправи као и предлог Одлуке о праву месних заједница на располагање средствима оствареним на основу пореза на имовину и другим приходима и утврђивању поступка и начина њиховог коришћења.
Већницима је представљен: Извештај о раду Савета за здравље града Шапца за претходну годину, предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о финансирању трошкова вантелесне оплодње. Усвојен је и предлог Решења о именовању комисије за доделу Априлске награде града Шапца, дата је сагласност за употребу грба града Шапца као део сценографије у емисији ,,Актуелно” на телевизији ,,АС”, сагласност на предлог Одлуке о давању назива ,,Милован Степандић - Степи” спортском објекту, кошаркашком терену, као и Одлука о давању сагласности за употребу назива града Шапца у називу боксерског удружења.
На другом делу седнице Градског већа, већници су једногласно усвојили следеће одлуке:
Извештај о раду Градске управе града Шапца за претходну годину, предлог Програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине за 2021. годину, предлог Програма одржавања зелених површина у граду за 2021. годину, предлог Програма одржавања хигијене у граду за 2021. годину, предлог Решења о употреби сталне буџетске резерве. На седници Градског већа усвојен је и предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о финансирању/суфинансирању годишњих програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана у области спорта у граду за 2021. годину.
Већници су једногласно усвојили и одлуке које подржавају финансирање најбољих студената града Шапца.
Седма седница Скупштине града Шапца одржава се у четвртак, 25. марта.
ШАБАЦ.РС

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa