Инфо

25. март 2021.25. мар 2021.
Тражимо конкретне мере помоћи за грађане
ГГ ОПСТАНАК

Тражимо конкретне мере помоћи за грађане

Ресорни одбор за привреду ГГ Опстанак апелује на државу и руководство града Шапца да предузму конкретне мере којима ће се циљано помоћи онима који су највише погођени мерама и који су на највећем економском удару. То је једини начин да се сачува најздравији сегмент реалног сектора и помогне највиталнији део становништва.

Предлажемо да се онима којима је прописаним мерама обустављен рад, као и онима којима је пословна активност ограничена, а промет значајно умањен да се: ослободе од републичких и локалних такси, отпише порез на имовину за пословни простор, ослободе плаћања пореза на зараде у наредном кварталу.

Верујемо да обзиром на свакодневне изливе хвалисања представника власти како смо економски тигар и лидер по привредном расту у Европи да сте спремни да на свим нивоима хитно смањите захват према реалном сектору и тако им омогућите да преживе ове тешке услове у којима су се нашли делом због епидемије светских размера, а делом због лоших, неблаговремених и селективних мера које се у Србији примењују од почетка пандемије.

Апелујемо на све нивое васти да је последњи тренутак да преузму бригу за предузетнике, мала и ситна предузећа, пољопривреднике и да се ставе бар у исти положај са крупним капиталом који ужива све могуће повластице и тиме додатно отежава и онако тежак положај у коме се налази домаћа привреда.
Није прихватљиво више, а ни одрживо доношење мера које угрожавају опстанак угоститеља, фризерских салона, обућара, шнајдера, фотографа, цвећара и бројних других малих, ситних предузећа и предузетника, а дозволили сте рад великих фабричких постројења где ради по више хиљада радника, трговинске центре са често више стотина присутних или препуне аутобусе.

Ваше мере су лоше, воде нас константно у круг, а ситуација је све тежа. Све је већи број заражених и преминулих и поред како кажете више од два милиона вакцинисаних и више од осамстотина хиљада оних који су обавили и ревакцину. Да ли вам то довољно да разумете да грешите, а те грешке односе пре свега људске животе, али и озбиљно урушавају привредну активност и воде економском колапсу.
ГГ Опстанак пружа пуну подршку свим браншама које су предходних дана протествовале борећи се за равноправан третма у друштву и спас својих послова, а тиме и егзистенцију породица!
ГГ Опстанак

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa