Инфо

25. март 2021.25. мар 2021.
Борба за пољопривредне  пензионере се наставља
КОНФЕРЕНЦИЈА ИНИЦИЈАТИВЕ “СЕЛО – ГРАД”

Борба за пољопривредне пензионере се наставља

Иницијатива “Село - град” неће учестовати на овој седници Скупштине. Ипак, имају допуну дневног реда којом су тражили од Скупштине да економски оснажи пољопривредне пензионере, у износу једне њихове пензије
Иницијатива “Село - град” у уторак је одржала конференцију за медије на којој су говорили о актуелној политичкој ситуацији у граду, као и о предстојећој седници Скупштине Града, заказаној за четвртак. Салко Карадаревић је подсетио да су они претходних недеља тражили оставке директорке Геронтолошког центра Марије Марковић, због тога што је “крила податке за немиле сцене у Геронтолошком центру” и директора ЈКП “Стари град” Николе Беговића због “примитивног и простачког опхођења према једној шабачкој новинарки”.

-Нисмо тражили оставку самозваног градоначелника Александра Пајића, јер човек ништа и не ради. Када у једној држави има толико афера које релативно уздрмају власт и дођу до људи који воде државу, а они ћуте и не подносе оставке, онда ови ситни војници на територији нашег града то сматрају нормалном појавом, рекао је Карадаревић.

Што се тиче седме седнице Скупштине Града, Карадаревић је говорио о неколико тачака. Пре свега се осврнуо на извештај о раду Штаба за ванредне ситуације Града Шапца за 2020. годину.

-Просто је невероватно да подносе извештај од 22. октобра, само за два месеца од када су они преузели власт. Као учесник бивше власти, ја гарантујем да смо ми за један дан радили више у Штабу, него све што је рађено у свим месецима после. Када је у питању одлука о финансирању месних заједница, добро је што је нова власт оставила да новац од пореза на имовину припада месним заједницама, али није добро да о њему одлучује Градски одбор Српске напредне странке. Најзанимљивија ми је тачка о давању сагласности за употребу грба Града Шапца на захтев РТВ “Ас” у емисији “Актуелно”. Да ли је тај грб покриће да чланови СНС не плаћају РТВ “Ас” појављивање у емисији, рекао је Карадаревић.
Иницијатива “Село - град” неће учестовати на на овој седници Скупштине. Ипак, имају допуну дневног реда којом су тражили од Скупштине да економски оснажи пољопривредне панзионере, у износу једне њихове пензије.

Иницијатива је у фебруару послала допис Влади Републике Србије у ком су тражили да се пољопривредне пензије повећају на минимално 20.000 динара. Ових дана стигао им је одговор.

-У одговору стоји да је допис прослеђен Министарству за бригу о селу и Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде на даљу надлежност и да ће нас ресорно министарство обавестити о даљем поступању по овом предмету. Ми очекујемо да и Скупштина Града Шапца усвоји наш предлог и да се помогне тим људима који једва да “састављају крај са крајем”, рекао је Милош Јевтић, одборник у Скупштини Града.

Уколико из Министарства добију негативан одговор из Иницијативе најављују петицију за повећање пољопривредних пензија.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa