Инфо

25. март 2021.25. мар 2021.
Значајна питања за произвођаче
Министар Недимовић посетио Богатић

Значајна питања за произвођаче

Стабилизација тржишта, повећање откупне цене стоке, субвенције, мере заштите од афричке куге, решавање проблема угинулих животиња путем контејнера за одлагање и одвожење су само неке од тема које су биле на дневном реду данашње посете. Министар Недимовић је нагласио значај општине Богатић и читаве Мачве као носилаца пољопривредне производње у земљи и обећао свесрдну помоћ у решавању наведених проблема
Општину Богатић посетио је потпредседник Владе Републике Србије и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић. У друштву председника општине Богатић Милана Дамњановића посетио је пољопривредно домаћинство Лaзара Врачарића у Бадовинцима и том приликом разговарао о значајним питањима са нашим пољопривредним произвођачима.



Стабилизација тржишта, повећање откупне цене стоке, субвенције, мере заштите од афричке куге, решавање проблема угинулих животиња путем контејнера за одлагање и одвожење су само неке од тема које су биле на дневном реду данашње посете. Министар Недимовић је нагласио значај општине Богатић и читаве Мачве као носилаца пољопривредне производње у земљи и обећао свесрдну помоћ у решавању наведених проблема. Председник општине Богатић Милан Дамњановић се захвалио министру Недимовићу на посети и на томе што је реаговао на апел који је општина упутила министарству, а који се односио на проблем постојања ниске цене свиња.



Председник Дамњановић је подсетио на чињеницу да су богатинци превасходно окренути ка пољопривреди и да им од цене пољопривредних производа зависи вођење свакодневног живота. За овај крај и интересе грађана општине Богатић, Министартсво пољопривреде, шумарства и водопривреде је најважније министарство Владе Републике Србије и стога се очекује да се настави међусобна сарадња и да се додатно пружи и оснажи подршка за све што оно произведу наши домаћини, пољопривредни произвођачи, као и да се покаже већа пажња у заштити њихових интереса.
http://www.bogatic.rs/

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa