Инфо

25. март 2021.25. мар 2021.
На пучини у уторак
Шабачко позориште – премијера

На пучини у уторак

На Великој сцени Шабачког позоришта у уторак, 30. марта, биће премијерно одиграна представа „На пучини“, у режији Ивана Томашевића, према тексту пољског драмског писца и сатиричара Славомира Мрожека. Градски театар комедијом започиње текућу годину и серију премијера у сезони уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера.

-У питању је комедија у којој се поигравамо озбиљним темама као што су поштовање и пријатељство. Видећемо како се ове теме развијају када се ликови нађу у екстремним ситуацијама као што је боравак на пустом острвцету после бродолома. У нашем случају су то, у почетку, три нормалне, културне жене које, после неколико проведених дана без хране, долазе до нових, интересантних моралних начела. Видећемо како разним методама преко коцке, агитације и гласања на организованим изборима па све до одређивања добровољца који ће да буде поједен, спасавају остале две чланице као остатак друштвене заједнице. Представа је замишљена као сукоб два „научна“ гледишта које заступају еминентни научници који се баве питањем хуманости и морала.

У оригиналној верзији текст је писан за пет мушких ликова. У нашој верзији све улоге мушкараца су додељене женама а дописана су два нова лика, два научника, професора, које играју мушкарци – истакао је Иван Томашевић.

Режија, сценографија и избор музике: Иван Томашевић
Костим: Селена Младеновић

Играју:
Драгана Радојевић
Анета Томашевић
Кристина Пајкић
Слађана Пајчић
Владимир Милојевић
Синиша Максимовић
Представа је заказана за 19 часова, а карте су у продаји на билетарници Позоришта.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa