Инфо

1. април 2021.1. апр 2021.
Завршетак саобраћајница пре рока
ПРЕДСЕДНИК АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА НОВОМ МОСТУ

Завршетак саобраћајница пре рока

“Од Београда до Шапца ауто-путем ће се долазити за мање од две године, за мање од 40 минута. Србија овако умрежена ауто-путевима и путевима биће потпуно другачија земља и до краја 2025. потпуно непрепознатљива у односу на оно што је била до пре пар година”, изјавио је председник Србије Александар Вучић. “Ова инвестиција је од државног значаја и од капиталног значаја за Шабац” рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић
Председник Србије Александар Вучић у петак је обишао радове на мосту на Сави, ауто-путу Рума - Шабац и брзој саобраћајници Шабац - Лозница. Том приликом је изјавио да је мост од огромног значаја за целу Мачву, Колубару, Срем, Београд и Јужну Бачку.

Вучић се захвалио азербејџанској компанији која изводи радове и рекао је да су раније дати предуги рокови за изградњу путева.

-Шабац - Лозница је требало да се заврши до краја 2025. године. Брза саобраћајница ће бити готова до октобра 2024. године. Мислим да је то добар рок. Што се тиче дела Рума - Шабац и то ће бити завршено годину дана раније. Од Београда до Шапца ауто-путем ће се долазити за мање од две године, за мање од 40 минута. Верујем да то много значи људима, али то са собом носи и друге последице, а то је да ће у Индустријску зону Шапца долазити много нових компанија. Близу је Београд, аеродром. Тиме ће добити и Богатић и Владимирци и Коцељева, а о Лозници и Малом Зворнику и да не говоримо, рекао је Вучић.

Мост је дужине око 1,5 километар.



Председник Вучић је посебно истакао чињеницу да се све финансира из буџета, без задуживања. Сматра да то говори о снази Србије данас.

-До сада смо већ платили 40 милиона евра. Честитам грађанима Србије што су имали поверења у своје руководство и што су подржавали промене и реформе које смо доносили. Србија овако умрежена ауто-путевима и путевима биће потпуно другачија земља и до краја 2025. потпуно непрепознатљива у односу на оно што је била до пре пар година, изјавио је Вучић.

Овом приликом је рекао да ће у општинама покушати да реше проблеме са канализацијом, постројењима за прераду отпадних вода, да свуда доведу гас и поведу рачуна о животној средини, али и да доведу још инвеститора.

Председник је искористио прилику да још једном истакне значај вакцинације.

-Вакцине су нас спасиле од катастрофе, али је стање и даље тешко. Зато морамо да будемо много одговорнији, рекао је Вучић.

Градоначелник Шапца Александар Пајић изјавио је да је ово велики дан за Шабац и Шапчане, јер је председник дошао да испрати “деценијски сан свих Шапчана” и да убрза радове.

-Северозападна индустријска зона јесте велика, али нема довољно компанија, радних места, нема довољно капитала који је улаган у претходном периоду да би град Шабац имао много већи буџет од садашњег, да би могао да расте и развија се онако како ми планирамо. Председник је рекао да ће инвестиције у граду Шапцу бити велике. Нажалост, ми смо имали само једну велику компанију у претходном периоду “Јазаки”, али и тада је председник показао да му је равномерни развој Србије јако битан. Та компанија је дошла и кад Српска напредна странка није била на власти у Шапцу. Свакога дана на овом градилишту ради више од 230 радника. Радови су убрзани. Министар Томислав Момировић је трећи пут на овом месту. Ова инвестиција је од државног значаја и од капиталног значаја за Шабац. Сигуран сам да ће овим бити отворено много радних места и да ће квалитет живота у Шапцу бити значајно на вишем нивоу. Цена земљишта ће бити много виша када дође ауто-пут, рекао је градоначелник Пајић.
М. М.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa