Инфо

1. април 2021.1. апр 2021.
Максимално ангажовање свих инспекција
САОПШТЕЊЕ

Максимално ангажовање свих инспекција

Од 26. до 29. марта укупно је контролисано 1.682 објекта, у надзору је учествовало 73 инспектора, а у 23 надзора утврђене су неправилности у вези противепидемијских мера. Као неправилности које су утврђене у надзору противепидемијских мера наводе се лична заштитна опрема запослених, физичка
Радна група за сузбијање ширења вируса COVID-19, упутила је у петак 26. марта захтев да се у циљу ефикасне и рационалне координације укључе максимални капацитети свих републичких инспекција и инспекција јединица локалних самоуправа. Истовремено су достављени и дописи Генералног секретаријата Владе Републике Србије о начину уједначеног поступања у делатностима које су предмет надзора.

У циљу спровођења наложених мера начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је апеловао да се још интензивније поступа и да се у контроле укључе сви расположиви људски и материјални капацитети.

Мачванском управном округу су свакодневно достављени извештаји о спроведеном надзору, који су даље прослеђени Радној групи за сузбијање ширења епидемије COVID-19. Све инспекције, које су учествовале у надзорима, поступале су одговорно и ефикасно.

Од 26. до 29. марта укупно је контролисано 1.682 објекта, у надзору је учествовало 73 инспектора, а у 23 надзора утврђене су неправилности у вези противепидемијских мера. Као неправилности које су утврђене у надзору противепидемијских мера наводе се лична заштитна опрема запослених,физичка дистанца-баријера, лична заштитна опрема корисника и ограничено радно време. Инспектори су у складу са законским овлашћењима предузели мере према контролисаним субјектима код којих су утврђене неправилности у спровођењу противепидемијских мера

Инспекцијске контроле које имају за циљ сузбијање ширења епидемије COVID-19, настављају се и у наредном периоду.

Процес имунизације грађана одвијао се без прекида, по унапред утврђеном плану.

Још једном подсећамо све наше привредне субјекте и грађане да је у циљу постизања бољих резултата у борби против епидемије, од 19. марта почео са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ.
Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs

Поред увек актуелне Наредбе, сви заинтересовани могу поставити питање за сваку недоумицу, а сва питања и одговори биће објављени.

Епидемиолошка ситуација на подручју Републике Србије и на територији Мачванског управног округа и даље је веома озбиљна. Присутно је увећање броја инфицираних грађана, хоспитализованих пацијената и преминулих лица. Капацитети здравствених установа у великој мери су попуњени, а здравствени радници раде у изузетно тешким условима. И даље се апелује на све грађане да поштују мере које су наложене од стране државних органа Републике Србије,како би заштитили себе, своје породице и помогли здравственим радницима у вршењу послова око збрињавања оболелих.Поред поштовања мера неопходно је да се што већи број наших суграђана вакцинише и тиме сачува себе и своје породице од епидемије. Држава Србије је обезбедила довољан број вакцина и могућност избора за сваког нашег грађанина. Зато апелујемо на све вас да се вакцинишете јер је то једини начин да се сачува живот и здравље нације.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa