Инфо

1. април 2021.1. апр 2021.
ЗА САОБРАЋАЈНУ СИГНАЛИЗАЦИЈУ

Предвиђено издвајање од 3,5 милиона динара

На основу анализе безбедности саобраћаја коју је урадило одељење за привреду, пољопривреду и туризам општинске управе Коцељева закључено је да је стање вертикалне сигнализације у релативно добром стању.

Наиме, према тврдњама надлежних просечан број знакова по километру уличне мреже је задовољавајући, али је њихов број на локалним и осталим некатегорисаним путевима испод максимума потребног за безбедно функционисање саобраћаја.

У овој анализи се истиче да је путоказна сигнализација запостављена те да најчешће не одговара стандардима као да су највећи недостаци уочени на општинским саобраћајницама где такве сигнализације углавном ни нема.

Финансирање саобраћаја у сегменту безбедности врши се из средстава локалних финансија у складу са годишњим програмом постављања, замењивања, допуњавања и обнављања саобраћајне сигнализације. Овим документом је у прошлој години реализована уградња вертикалне и хоризонталне сигнализације и заштитне опреме на општинским, некатегорисаним путевима у улицама у износу од око три милиона динара.

У овогодишњем програму планирано је око 3,5 милиона од чега је предвиђено да највећи део, нешто више до два милиона, буде утрошено за сигнализацију и заштитну опрему на уличном систему.
За постављање преко 20 знакова и стубова на локалним саобраћајницама планирано је да се издвоји готово 174 хиљаде. Улагања у хоризонталну сигнализацију износиће преко 272, док се процењује да ће набавка и постављање заштитне ограде и лежећих полицајаца на овим друмовима коштати 399 хиљада динара. За општинске путне правце укупно планирана средства су преко 785 хиљада, односно готово 950 са ПДВ.

Најмање новца у овој области биће уложено у некатегорисане путеве. За постављање вертикалне сигнализације и остало опремање намењено је нешто више од пола милиона.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa