Инфо

1. април 2021.1. апр 2021.
ТРИ ИСХОДА – ТРИ РЕАЛНОСТИ
РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

ТРИ ИСХОДА – ТРИ РЕАЛНОСТИ

Синоћни дуел против Војводине кључан за оцену на половини пута. Три исхода доносе три реалности. Слабо друго полувреме у Нишу донело пораз. У Загребу за викенд. Могу одлучивати последња два кола
Морао се догодити пад, а као да је све лоше што је могло да се догоди у појединим сегментима, одлучило да се скупи у других 30 минута у Нишу. Подбацила је моћна одбрана, напад је „кашљуцао“, а самим тим су и контранапади сведени на минимум. Двадесет голова за 30 минута је превише за неки повољнији исход, посебно када је на другој страни јак ривал. Епилог је да се Ниш, донекле, вратио у борбу за титулу и да је у Шабац Војводина допутовала нешто растерећенија.

-Заслужили смо пораз, у другом полувремену смо били потпуно без енергије, Железничар је изузетно квалитетан и искусан тим који је умео да искористи све наше слабости. Морамо да гледамо даље и не дозволимо да се овако слаб период више понови – описао је на прави начин меч, односно друго полувреме млади бек Шапчана Лука Иванић.

Следи Загреб
Утакмицом у Загребу (субота, 20:00) Металопластика ће окончати групну фазу СЕХА лиге. Исход одређује да ли ће бити трећа или четврта у групи екипа Веселина Вуковића, а самим тим ко ће бити ривал у првом колу плеј офа. Треће место води на Војводину, четврто вероватно Нексе или Вардар.


Тешко је правити анализу пре среде, у 21:10 отприлике, када је синоћ окончан велики дерби Металопластике и Војводине, међутим закључење и штампање броја не могу да чекају ни приближно тако касни сат како би у четвртак већ био на киосцима. Синоћ су у Шапцу Војводина и Металопластика играли дерби првенства, а исход је можда и кључно одредио правац амбиција „плавих“. Шапчани и Новосађани имају СЕХА обавезе током викенда и онда је меч померен за среду иза нас.

У дербију су сва три исхода реална и сваки исход има различите импликације. Уколико је Металопластика славила, пред нама је до последњег кола неизвестан шампионат без фаворта. Војводина има искуство и нешто лакши распоред, али млади Шапчани психолошку предност победника у међусобном окршају. Оно што је најважније, поново би све зависило само од овдашње екипе. Реми оставља Новом Саду улогу првог фаворита за нову титулу, важне дуеле играју у својој хали, где дочекују и Металопластику у последњем колу. Како ствари стоје „плавима“ ће у том случају бити потребан тријумф у Сланој Бари. Победа гостију реално их доводи на корак од циља. Имали би максималан учинак, четири бода више од Металопластике и дочекивали би: Железничар, Партизан и Шапчане.

Железничар (Н) – Металопластика 36:27 (16:16)
СЦ „Чаир“. Без гледалаца. Судије: Мошорински (НС) и Панџић (Зрењанин). Седмерци: Железничар 2 (2); МП 4 (2). Искључења: Железничар 6; МП 8 минута.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Матовић, Аризановић 2, Станојевић 1, Петровић 1, Радивојевић, Ристић, Милосављевић 6, Анђелковић 4, Стошић, Спасић 5, Стојановић 7,Антић, Тркуља 3, Миловановић 7, Павловић, Коцић.
М‘ПЛАСТИКА: Додић 3, Воркапић 2, Јевтић, Писарић 4 (2), Срдановић 2, Мирковић 1, Миловановић, Бомаштар (7 одбрана), Антонијевић 1, Иванић 2, Радисављевић, Митровић 4, Миљковић, Бабић 5, Тодоровић 3, Дошен.


У преосталих седам кола, Металопластика је домаћин: Радничком, Рудару, Дубочици и Железничару, док гостује: Партизану, Динаму и Војводини. Новосађани дочекују: Железничар, Партизан и Металопластику, а гостују у: Панчеву, Лесковцу, Костолцу и Крагујевцу.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa