Инфо

1. април 2021.1. апр 2021.
фото: фсс (твитер)

фото: фсс (твитер)

ФУДБАЛ: РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ

Павловић и Лукић ослонац „орлова“

У три меча квалификација за Светско првенство 2022. године Србије је остварила задовољавајући учинак и освојила седам од максималних девет бодова у дуелима са Ирском, Португалом и Азербејџаном. Део добрих наступа, по оценама један од најбољих играча “орлова” био је Страхиња Павловић. Наступао је најпре у дефанзиви са Стефаном Митровићем и Миленковићем, а у бившој совјетској републици, Спајић је играо уместо Миленковића.

Рођени Јевремовчанин је провео сваки минут у игри у сва три меча и исказао се као један од најпоузданијих дефанзиваца, иако је по годинама најмлађи. Павловић је каријеру почео у млађим категоријама ПОФК “Савациума”, одакле одлази у Партизан, где је већ дебитовао за сениорску репрезентацију. Летос је прешао у Монако, а тренутно је на позајмици у Белгији, екипи Серкл Бриж. Посебно се истакао наступом против Португала, једне од најбољих репрезентација света.
Део репрезентације Србије био је и везиста Торина, Саша Лукић, момак из Варне, такође поникао у Савациуму, а потом је играо у Партизану, Левантеу и Торину, где наступа и данас. Лукић је био у везном реду против Републике Ирске. У мечевима против Португалаца и Азера био је на клупи, но нешто слабије интрвенције Немање Гудеља у последњој утакмици, могле би поново Сашу да врате међу стартере.

Гордић међу стативама
Чувар мреже Мачве, на позајмици из Црвене Звезде, Милош Гордић, најозбиљнији је кандидат за првог голмана младе репрзентације. У победи над Турском у припремном мечу, био је први избор селектора Столице на голу.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa