Инфо

29. септембар 2011.29. сеп 2011.
КАД ПОРАСТЕМ БИЋУ СЛИКАР

УМЕТНОСТ ИЗНАД СВЕГА

“Највише волим графику. Потом да радим иконе, сликам пејзаже. На време које проведем са оловком или четкицом у руци, не гледам као на обавезу, радим то првенствено, зато што волим. Жеља ми је да након средње упишем Ликовну академију“, каже Марко Матић, ученик друге године у Школи за уметничке занате у Шапцу
Дар за ликовне уметности код Марка Матића испољио се врло рано. Како каже, још као мали волео је да црта и слика и ишао свугде са оловком у руци. Из љубави према уметности, са осам година, уписао се у Школу цртања код браће Лукић. Редовно је одлазио на часове, и данас када је друга година Школе за уметничке занате у Шапцу, смер конзерватор позлатар још увек то чини.
- Почео сам да цртам зато што волим. На часове код браће Лукић сам кренуо са осам година. Мислим да ми је то доста помогло приликом пријемног у Школи за уметничке занате. Још увек, сваке суботе идем тамо да радим. не смета ми што су полазници деца различитог узраста јер се сви лепо дружимо. Ми, мало старији помажемо млађима тако да стварно одлично функционишемо ““ каже Марко.
Још док је био у основној школи учествовао је на великом броју ликовних такмичења. Најдража награда из тог периода му је прво место на конкурсу са темом “Крв живот значи“. До сада је излагао на традиционалним изложбама уметничке Школе браће Лукић. Један рад је одабран и за годишњу изложбу Школе за уметничке занате у Народном музеју у Шапцу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa