Инфо

1. април 2021.1. апр 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

ОДРЖАНА СЕДМА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА

Месним заједницама 224 милиона динара

“Вратили смо право грађанима да одлучују на Законом заснован начин и вратили 224 милиона динара о којима ће се директно одлучивати преко Савета месних заједница. Одобрили смо средства за вантелесну оплодњу и за један покушај у иностранству” рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић
На седмој седници Скупштине Града Шапца одржаној у прошли четвртак, пред одборницима се нашло 25 тачака дневног реда и све су изгласане. Опозиција није дошла ни на ово заседање, тако да је поново изостала расправа.
Међу најважнијим тачкама које су усвојене су предлог одлуке о праву месних заједница на располагање средствима оствареним по основу пореза на имовину и другим приходима и утврђивању начина њиховог коришћења, као и предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о финансирању трошкова вантелесне оплодње.

Вратили смо право грађанима да одлучују на Законом заснован начин и вратили 224 милиона динара о којима ће се директно одлучивати преко савета месних заједница. На овај начин неће бити ни привилегованих ни понижених и заборављених, него ће сви грађани моћи да рачунају на ова средства


-Није ми драго што одборници опозиције нису нашли за сходно да се боре својим идејама и ставовима за грађане који су их бирали. Када се ради о средствима од пореза на имовину месних заједница, указивали смо на то да није на Уставу и Закону заснована претходна одлука. Уставни суд је поништио начин додељивања тих средстава. На овој седници су сви они који су подгревали бунт против начина доношења одлуке и тврдили да ће Српска напредна странка са својим коалиционим партнерима поништити право грађана да одлучују, видели да то апсолутно није тако. Вратили смо право грађанима да одлучују на Законом заснован начин и вратили 224 милиона динара о којима ће се директно одлучивати преко Савета месних заједница. На овај начин неће бити ни привилегованих ни понижених и заборављених, него ће сви грађани моћи да рачунају на ова средства. Друга битна одлука се односи на популациону политику. Одобрили смо средства за вантелесну оплодњу и за један покушај у иностранству. Вредност је 300.000 динара и јавни позив ће бити ускоро објављен, рекао је градоначелник Шапца Александар Пајић.

"Глас Подриња"


На седници је поднет извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних предузећа за 2020. годину. Усвојен је предлог одлуке о формирању зона топлификације и гасификације.
Одборници су усвојили предлог одлуке о организацији и функционисању цивилне заштите на територији града, као и одлуку о образовању градског Штаба за ванредне ситуације и извештај о раду Штаба за прошлу годину. Већином гласова подржана је и одлука о униформи и ознакама комуналних милиционара.
Усвојен је изваштај Савета за здравље. Именована је комисија за доделу Априлских награда.
Једногласно је подржана одлука да кошаркашки терен код Кош клуба понесе име прослављеног кошаркашког тренера Милована Степандића Степија. Дата је и сагласност за употребу назива града Шапца у називу боксерског удружења, а коју је тражио боксер Драгољуб Станковић.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa