Инфо

1. април 2021.1. апр 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

Ford Puma

Грациозна мачка на шабачким улицама

Била је то љубав на први поглед. Знате већ како то код нас визуелних типова иде, ако нам се нешто на око свиди, спремни смо на бројне уступке. А Пума на прво гледање “обара”. Елегантна, грациозна, а при томе снажна
Захваљујући сарадњи са Ауто кућом Holliday, “Глас Подриња”је у претходним годинама својим читаоцима доносио приче о атрактивним моделима аутомобила, могућностима и повољностима у набавци нових и половних четвороточкаша, извештаје са тест вожњи. У овонедељном броју настављамо традицију. Представљамо вам фордову Пуму, грациозну мачку на шабачким улицама.

"Глас Подрињa"


Најкраће о Пуми
Инспирисана спортским теренцима, развијена на Фиестиној платформи, Форд Пума је спој визуелне елеганције, просторне функционалности и нових технологија.
-Низом иновативних функција, Форд Пума се стара за још веће уживање у вожњи. Међу њима су, на пример, избор начина вожње и Форд Co-Pilot360, задивљујуђи низ помоћних технологија које раде заједно да би вам помогле при убрзавању, кочењу, чак и при управљању. Тако пут испред вас помно прати активни темпомат, асистенција за избегавање судара и пружање помоћи при избегавању препрека, функције које вас упозоравају на потенцијалне опасности- наводи се на официјелној страници Форда за српско тржиште.

"Глас Подриња"


У ново доба фокусирано на заштиту животне средине, Форд у Пуми иде са понудом нових напредних хибридних и бензинских EcoBoost мотора који пружају изванредне перформансе уз запањујће економичну потрошњу и значајно нижу емисију CO2 у поређењу са конвенционалним, нехибридним моторима.
Значајно је напоменути и Пумине ЛЕД фарове који омогућавају прецизан и интензиван светлосни сноп и укључују карактеристично обликована ЛЕД светла и статичка светла која осветљавају раскрсницу или завој када управљач окренете за више од 30 степени.

Форд Пума: спој визуелне елеганције, просторне функционалности и нових технологија


Искуство
Била је то љубав на први поглед. Знате већ како то код нас визуелних типова иде иде, ако нам се нешто на око свиди, спремни смо на бројне уступке. А Пума на прво гледање “обара”. Елегантна, грациозна, а при томе снажна.
Љубазни продавци у Holliday-у набрајају предности и перформансе, не чујем их, јер сам се у очи претворила, а искрена да будем за мало шта и знам тачно чему служи.
На пртљажник су посебно скренули пажњу, тачније на његову доњу фиоку запремине 80л складишног простора са водоотпорном облогом и чепом за одовод воде, који га чини лаким за прање. Кажу ту могу и кућни љубимци да се транспортују, моје куче би ме се у том случају одрекло помислих, али за различиту опрему за планинарење или какве алатке, може да послужи.

"Глас Подриња"


Отворим врата и кроз главу ми пролазе описи ауто стручњака са интернета који Пумин ентеријер оцењују као “монотон” и “већ виђен”. Контам да им признајем искуство и знање, али формално образовање историчара уметности ми дозвољава да дам и свој естетски суд, а он би на језику обичних смртника гласио: лепо. Под тим мислим да ми све делује једноставно, удобно, а ефектно. Склад. Има нас много који га ценимо.
Чак ми је и контролна табла по вољи. Нумерички уместо аналагони приказ брзине и рада мотора. Монитор са навигацијом, музиком и осталим ђаконијама, на горњем делу централне конзоле.
Седиште се лако подешава, манулени мењач са шест брзина. Пали се на дугме. Све прегледно и лако за сналажење.
Е, сад, мало ме збунило мноштво дугмића на волану. Ако кренем да испробавам које чему служе, прође дан, па сам решила да се додатно информишем на Гуглу. Он ми објасни да се ту заправо налазе нтелигентан регулатор брзине (самостално одржава дистанцу са возилом испред, кочи и убрзава), систем за контролу мртвог угла, читање знакова поред пута и аутоматско укључивање дугих/кратких ксенон фарова, као и диспозитив за самостално паркирање с камером. Дакле, све што ми треба за безбедну и опуштену вожњу, а кад смо код саме вожње, без обзира да ли сте у граду или на отвореном путу, у овом ауту се осећате накако моћно. Прожима вас енергија мачке која је послужила дизајнерима за инспирацију.

Како до Пуме
Када смо се лепо упознале и фотографисале, “моја” Пума се вратила у своје шабачко природно станиште, Ауто кућу Holliday. Можда ускоро неко од вас дође по њу. За тај корак је од помоћи информација да је овде могућа куповина аутомобила преко лизинга или на кредит, али и замена старо за ново.
Т.Т.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa