Инфо

1. април 2021.1. апр 2021.
Дај ми реч да је насликам
Обележавање Међународног дана дечије књиге и Светског дана особа са аутизмом

Дај ми реч да је насликам

Конкурс “Дај ми реч да је насликам” је, уз подршку Министарства просвете, први пут за децу са сметњама у развоју расписала школа “Свети Сава” у Шапцу. На Међународни дан дечије књиге и Светски дан особа са аутизмом, 2. априла биће одржана централна прослава књижевно-ликовног конкурса
У петак 2. априла 2021. године на Међународни дан дечије књиге и Светски дан особа са аутизмом у заједничкој организацији Библиотеке шабачке и ОШ „Свети Сава“ одржаће се централна прослава књижевно-ликовног конкурса “Дај ми реч да је насликам” за сву децу и ученике који су по ИОП-у.
У 11 часова испред школе „Свети Сава“ поздравним говором директорке Катарине Томић и кратке представе „Да ли сте ви жаба?“, деце из вртића „Бубамара“ по драмском тексту Јасминке Петровић, отпочеће обележавање ових значајних повода. Програм се наставља у парку код Соколског дома где ће дечији хорић из вртића „Сунце“ заједно са полазницима школе и њиховим наставницима отпевати песму “Не ругај се”, а ученици из школе „Свети Сава“ ће одиграти представицу “А зашто”, такође по тексту Јасминке Петровић. Мале мажореткиње ће имати наступ испред Анекса и Дечије библиотеке.
После симболичне размене белих и плавих балона у дворишту, испред Библиотеке шабачке и отпеване песме “Кад би мени дали један дан” хорића који предводи Соња Живковић и „Искрица“ које води Весна Мијић биће проглашени победници у све четири категорије Првог књижевно-ликовног конкурса „Дај ми реч да је насликам“.
Свечано отварање изложбе у холу Библиотеке отвориће Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке, Александра Вуковић Курдулић, библиотекар у школи „Свети Сава“ и Јасминка Петровић, књижевница за децу и младе. Музички трио, Теодора Живковић, клавир, Нађа Живковић, флаута и Владислав Поповић, флаута као и соло Софије Петровић на виолини ће пригодном нумером прогласити изложбу отвореном. Изложба преко 200 радова који су стигли из читаве земље као и коментари захвалних родитеља и других ментора који су подржали децу учеснике, красиће хол Владичанског двора и хол Дечије библиотеке до 20. априла 2021. године. Отварање изложбе ће се одржати без присуства публике због пандемије а уживо пренос ће сви заинтересовани моћи да прате преко Facebook странице Библиотеке шабачке.
Библиотека шабачка

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa