Инфо

1. април 2021.1. апр 2021.
Мачва инфо

Мачва инфо

ОДРЖАНА ОСМА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ

Појачана радикалска одборничка група

Поред Драгана Аћимовића и Александра Вешића, одборника који су на предходним локалним изборима изабрани са листе Српске радикалне странке Др Војислав Шешељ, формирајући одборничку групу, пришли им Татјана Пејовић и Бранислав Јуришић, доскорашњи одборници Социјалистичке партије Србије. Два локалитета система канализације
Мишљења смо да ћемо кроз формирање одборничке групе бити у позицији да још квалитетније радимо у интересу грађана Општине Богатић, путем спровођења политике и програма Српске радиклане странке. У протеклом периоду наша политичка организација, кроз посвећен и конструктиван рад са органима локалне самоуправе, успела је да стекне симпатије великог дела јавности, као и двоје колега одборника. Одборници Тијана Пејовић и Бранислав Јуришић су у нама препознали политичког субјекта који може одговорити свим изазовима са којима се као друштво сусрећемо, а то се нарочито односи на решавање свакодневих проблема грађана наше општине. Управо претходно наведено је разлог што су поменути одборници напустили редове Социјалистике партије Србије. Пред своје суграђане су изашли транспарентно и одговорно, са именом и презименом, минулим радом и јавним обећањем да ће будућим политичким деловањем значајно допринети напретку и просперитету општине и свих њених становника. Ми на овај начин желимо да покажемо да смо отворени за све оне који својим личним интегритетом, знањем, енергијом и постигнутим резултатима желе да учине значајнији искорак на путу позитивних промена, стога ћемо у наредно периоду јединствено деловати у Скупштини Општине Богатић, а са свим осталим одборницима желимо коректан однос и сарадњу“, наводи се између осталог у саопштењу новоформиране одборничке групе у СО Богатић, преноси портал Мачва инфо и наставља:
- Остварени приходи износе 115.760.870 динара, док је расходна страна 110.613.920 динара, стога је као крајњи резултат пословања Јавно-комуналног предузећа Богатић у периоду 01.01-31.12.2020.године исказан добитак у износу од 5.146.950 динара, који је знатно већи од планираног износа у посматраном периоду”, објаснио је Владан Попадић, директор ЈКП Богатић.
Усвојена је и одлука о утврђивању ерозивног подручја и мера за спречавање штета од ерозија на територији општине Богатић, као и Одлука о овлашћеним и оспособљеним правним лицима од посебног значаја за заштиту и спасавање у редовним делатностима и у ванредним ситуацијама.
„Овом одлуком утврђују се ерозивна подручја и прописују противерозивне мере у циљу заштите пољопривредног земљишта угроженог ерозијом обала реке, спречавање штета на изграђеним водопривредним објектима, заштите од даље деградације деградираних шума и шикара. Као ерозивна подручја на територији општине Богатић утврђују се сливна подручја поред реке Саве и Дрине, у катастарским општинама Бадовинци, Салаш Црнобарски и Црна Бара, а нарочито делови КО у кориту реке Дрине и непосредно уз реку у небрањеном делу подручја. На ерозивним подручјима, у зависности од степена интензитета, примењиваће се мере као што су изградња депонско консолидованих објеката у речном кориту водотокова. У циљу координације и руковођења заштитом и спашавањем на територији општине Богатић проглашено је петнаест правних лица, које Општински штаб за ванредне ситуације може ангажовати за извршење задатака у ванредним ситуацијама“, рекао је Бранко Даниловић, начелник Општинске управе Општине Богатић.
Подржан је предлог одлуке о изради Плана детаљне регулације за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода „Салаш Црнобарски“, као и предлог одлуке да се за овај План не израђује стратешка процена утицаја на животну средину.
„Просторним планом општине Богатић предвиђена су два локална система канализације. У току је израда Плана детаљне регулације за пречишћавање отпадних вода у Црној Бари, реципијент је река Сава, а други локални систем је Салаш Црнобарски, где ће поред овог села бити прикачени и Очаге и Бадовинци. Комисија за планове Општине Богатић дала је позитивно мишљење за израду овог документа, што је неопходно за издавање грађевинске дозволе за само постројење. Пошто је већ просториним планом урађена стратешка процена утицаја на животну средину за целокупно подручје општине Богатић, Комисија за планове и Одељење за урбанизам донели су предлог да се не израђује нова стратешка процена. Након добијања грађевинске дозволе радиће се процена утицаја на животну средину, као деаљнији документ за саму ту локацију“, навео је Драган Јосиповић из Одељења за урбанизам Општине Богатић.
На седници је усвојена одлука о образовању седмочланог Савета за здравље општине Богатић, а одборници су дали сагласност новооснованом спортском мачевалачком удружењу „Богатић“, да у свом називу употреби име, лого и грб Општине Богатић. Због поднете оставке, констатован је престанак дужности члана Управног одбора Центра за социјални рад Богатић, Јована Дукића и именована су два члана УО из редова запослених ове установе, Владимир Ђерговић и Весна Илић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa