Инфо

8. април 2021.8. апр 2021.
Подршка садржајима за младе
Јавни конкурс Канцеларије за младе Града Шапца

Подршка садржајима за младе

Јавни конкурс Канцеларије за младе Града Шапца за пројекте расписан је 31. марта, а право учешћа на конкурсу имају удружења грађана са територије града Шапца која су регистрована и активна најмање годину дана пре расписивања јавног конкурса. Опредељена средства за финансирање и реализацију пројеката у износу од 2.600.000 динара, обезбеђена су из буџета града Шапца
Канцеларија за младе расписала је Јавни конкурс за 2021. годину за реализацију пројеката из области организовања и спровођење активности које имају за циљ едукацију и надоградњу знања код младих, стицање нових вештина, модернизацију образовања, промоцију и развој предузетништва, препознавање значаја формалног и неформалног учења, организовање и спровођење активности са циљем укључивања младих у програме како би квалитетније провели слободно време, били део активности које доприносе развоју креативности, културе, уметности, демократских вредности и активног грађанског друштва кроз образовање, подизање свести о неопходности друштвеног активизма, као и саветовање деце, младих и њихових родитеља.

-Право учешћа на конкурсу имају удружења грађана са територије града Шапца која су регистрована и активна најмање годину дана пре расписивања јавног конкурса. Пријављени ће бити бодовани на основу прописаних критеријума као што су: проблем којим се баве (колико је јасно проблем дефинисан); циљеви пројекта да ли су јасно и прикладно одређени и да ли су достижни у предвиђеном времену и недвосмислено представљају решење уоченог проблема; обухват (колике су могућности пројекта да oбухвати шири круг корисника и подстакне њихово активно учешће у реализацији предвиђених активности као што је партнерство са другим удружењима, привредом или јавним сектором); активности и план рада (да ли постоји јасна веза између циљева и активности предвиђених пројектом, да ли је предложени план активности реалан и остварив у предвиђеном времену, да ли су резултати пројекта мерљиви и да ли ће пројекат имати утицаја ван круга непосредних корисника); буџет и финансијска исплативост (да ли буџет пројекта одражава стварне трошкове предложене активности (да ли су трошкови реални, практични); да ли су обезбеђени други извори финансирања, да ли је адекватан однос између административних и програмских трошкова и одрживост (да ли ће се активности наставити и после финансирања из буџета града, и на који начин) и наравно иновативност- каже Mирјана Јањић, координатор Канцеларије за младе и додаје да је потребан формулар за пријаве на конкурс доступан у Канцеларији за младе (Господар Јевремова бр. 12), на званичноj Интернет страници града Шапца, а све додатне информације заинтересовани могу добити путем телефона 015/314 041 и 064/876 25 71.

-Пријаве за учешће на конкурсу, заинтересована удружења грађана подносе у року од петнаест дана од дана објављивања јавног конкурса. Пријаве се подносе на посебном обрасцу и предају се на писарници Градске управе града Шапца или достављају препорученом пошиљком, на адресу Градске управе. Једно удружење грађана може поднети највише две пријаве који спроводи Комисија. Веома је важно да удружења воде рачуна о свим ставкама у оквиру датог образца и условима -појаснила је координаторка Канцеларије за младе.

Одлука о избору пројеката, као и листа вредновања и рангирања биће доступне на званичној интернет страници Града, на огласној табли Градске управе града Шапца, у најмање једном дневном или недељном штампаном медију који излази на територији Града Шапца и на Порталу е-Управа.
Учесници конкурса имају право увида у поднете пријаве и приложену документацију у року од три дана од дана објављивања листе. Право приговора могу остварити у року од пет дана од дана објављивања резултата.

Опредељена средства за финансирање и реализацију пројеката у износу од 2.600.000 динара, обезбеђена су из буџету града Шапца.
М. Ж.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa