Инфо

8. април 2021.8. апр 2021.
Поштујте мере
САОПШТЕЊЕ

Поштујте мере

Од петка 02.априла до понедељка 05. априла укупно је контролисан 1521 објекат, у надзору је учествовао 71 инспектор, а у 17 надзора утврђене су неправилности у вези противепидемијских мера
Кризни штаб за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19, је услед неповољне епидемиолошке ситуације наложио да се са контролним надзорима настави још интензивније. С тим у вези у среду 31. марта 2021.године у седишту Мачванског управног округа у Шапцу одржан је састанак ужег састава Радне групе за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид-19, са представницима Мачванског управног округа, на тему координације надзора републичких инспекција и инспекција локалних самоуправа. Том приликом изнети су проблеми који се у пракси појављују везано за неуједначеност поступања и начини решавања спорних ситуација. Мачвански управни округ је препознат као веома активан када је у питању поступање по налогу Радне групе и достављању података на дневном и недељном нивоу.

У циљу спровођења мера начелник Мачванског управног округа Владан Красавац је у свакодневном контакту са руководством градова и општина са подручја Управног округа. Апелује да се у контроле укључе расположиви људски и материјални ресурси локалних инспекција и републичких инспекцијских служби.

У фокусу контрола инспекцијских органа су сви објекти који су означени као ризични, а поступа се и по пријавама грађана. Као и до сада извештаји су достављани благовремено, а инспектори су ефикасно и одговорно поступали.

Од петка 02. априла до понедељка 05. априла укупно је контролисан 1521 објекат, у надзору је учествовао 71 инспектор, а у 17 надзора утврђене су неправилности у вези противепидемијских мера. Као неправилности које су утврђене у надзору противепидемијских мера наводе се лична заштитна опрема запослених, физичка дистанца-баријера, лична заштитна опрема корисника и ограничено радно време. Инспектори су у складу са законским овлашћењима предузели мере према контролисаним субјектима код којих су утврђене неправилности у спровођењу противепидемијских мера. Према субјектима код којих су утврђене неправилности изречене су законом прописане мере.Донета су 3 прекршајна налога од по 300.000 динара и 3б прекршајна налога од по 50.000 динара.

Инспекцијске контроле настављају се и у наредном периоду још интензивније,на територији читаве Републике Србије,с обзиром да је одлуком надлежних државних органа дошло до ублажавања примене досадашњих мера.

У циљу постизања бољих резултата у борби против епидемије, од 19. марта почео је са радом ЦЕНТАР ЗА КОВИД 19 МЕРЕ.
Центар се налази на интернет адреси inspektor.gov.rs

Поред увек актуелне Наредбе, сви заинтересовани могу поставити питање за сваку недоумицу ,а сва питања и одговори биће објављени.

Процес имунизације грађана одвијао се без прекида, по унапред утврђеном плану.
Епидемиолошка ситуација на подручју Републике Србије и на територији Мачванског управног округа и даље је веома озбиљна. Апелује се на све грађане да поштују мере које су наложене од стране државних органа Републике Србије, како би заштитили себе, своје породице и помогли здравственим радницима у вршењу послова око збрињавања оболелих.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa