Инфо

8. април 2021.8. апр 2021.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

САСТАНАК ПРЕДСЕДНИКА ТРИ ОПШТИНЕ ОДРЖАН НА РОЖЊУ

За боље путеве и јачи сигнал

Председници три општине договорили су се да на следећем састанку потпишу иницијативу коју ће упутити Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и ЈП „Путеви Србије“ у којој би се захтевала реконструкција путева на деоницама Соко град – Рожањ, Шљивова – Рожањ, Пецка – Рожањ, манастир Богоштица – Лазе – Рожањ
На Рожњу, највишем врху Соколске планине и тромеђи општина Љубовија, Осечина и Крупањ, састали су се председници тих општина Милан Јовановић, Никола Томић и Иван Исаиловић. Састанку је присуствовао и Ђорђе Маровић, директор Сектора за бежичну приступну мрежу Телекома Србија, а теме овог састанка биле су решавање питања путне инфраструктуре и побољшање сигнала мреже мобилне телефоније.

Председници три општине договорили су се да на следећем састанку потпишу иницијативу коју ће упутити Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и ЈП „Путеви Србије“ у којој би се захтевала реконструкција путева на деоницама Соко град – Рожањ, Шљивова – Рожањ, Пецка – Рожањ, манастир Богоштица – Лазе – Рожањ. Реконструкцијом ових путева олакшаће се услови живота на селу, подстаћи ће се развој привреде, а посебан значај имаће развој туризма у овом крају.

Ljubovija.info


Делегација је овом приликом посетила и „Соколске колибе“, имање Игора Рабата на ком се гаје аутохтоне српске расе домаћих животиња, односно раса које су на граници изумирања. Ово је једино место у Србији где се налази више врста и више раса животиња које се налазе на граници опстанка, а представљају део традиције српског народа.
Ljubovija.info

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa