Инфо

8. април 2021.8. апр 2021.
Проширење система грејања из обновљивих извора енергије
САСТАНАК НА РУДАРСКО-ГЕОЛОШКОМ ФАКУЛТЕТУ У БЕОГРАДУ

Проширење система грејања из обновљивих извора енергије

Иницијатива за одржавање овог састанка је потекла од стране локалне самоуправе која је у претходном периоду спровела детаљну анализу до сада урађеног у области топлификације јавних установа, као и са будућим плановима и пројекцијама из области искоришћења обновљивих извора енергије
На Рударско – геолошком факултету у Београду, одржан је састанак представника општине Богатић са проф.др. Дејаном Миленићем и његовим сарадницима. Делегацију општине Богатић представљали су председник општине Милан Дамњановић, његов заменик Теодор Теодоровић и директор Туристичке организације Дарко Машић.

Иницијатива за одржавање овог састанка је потекла од стране локалне самоуправе која је у претходном периоду спровела детаљну анализу до сада урађеног у области топлификације јавних установа, као и са будућим плановима и пројекцијама из области искоришћења обновљивих извора енергије.

Увидом у расположиву документацију утврђено је да је приликом изградње прве фазе топлификације дошло до одређених пропуста и нелогичности у самом поступку спровођења и реализације, те је било потребно уочене недостатке исправити како би се, на до сада изграђен систем, добила употребна дозвола и самим тим окончала прва фаза изградње топловода.

Такође, поред наведеног, теме састанка биле су проширење система грејања из обновљивих извора енергије које би у исти укључиле још три установе и то: Културно образовни центар, Народну библиотеку „Јанко Веселиновић“ и Дом здравља, које из непознатих разлога нису прикључени на систем у првој фази, иако су били испуњени сви технички услови за тако нешто, као и могућности да у будућности на овај систем буду прикачена и индивидуална домаћинства у самој варошици Богатић.

-Овом приликом упућујемо огромну захвалност професору Миленићу и његовом стручном тиму на помоћи и исказаној подршци у настојањима да наша општина буде препозната као пример добре праксе у области искоришћења обновљивих извора енергије и самим тим очувања животне средине које се огледа кроз знатно смањену количину емисије штетних гасова на територији наше општине, а није занемарива ни финансијска уштеда у будућности, како за буџет локалне самоуправе тако и за буџет наших суграђана- поручују из богатинске локалне самоуправе.
ФБ страна: Председникопштине Богатић-Милан Дамњановић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa