Инфо

8. април 2021.8. апр 2021.
сигурност на крилу: Љ. Ивковић

сигурност на крилу: Љ. Ивковић

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

Растерећено по реванш

Без пресије због коначног пласмана. Младост заслужено освојила бодове у Шапцу искуством више него квалитетом. Опстанак сигуран, али циљ средина табеле и најбољи могући пласман
Добре игре у већем делу сезоне и изненађујуће добри резултати врло младог тима Медицинара омогућиле су Шапчанкама да мирно закораче у завршницу сезоне без страха од елиминације у нижи ранг. Примарни циљ је био опстанак, међутим брзо се шабачки клуб позиционира у горњем делу табеле издвојивши се из групе угрожених екипа остајући чак и у борби за место међу четири најбоља тима. Као и претходних сезона, Наиса, Јагодина и Бекамент су водили своје бробе, а преостали део лиге је практично играо своје такмичење где је најбољи тим у полуфиналу плеј офа. Рано су остале Шапчанке без Ане Радовић, али су упркос томе дуго биле међу четири и само искуство је недостајало да можда и остану најозбиљнији кандидат за четврту позицију. Бекамт се извукао у Шапцу, одлучивале су нијансе, неколико лоших минута је коштало пораза у Инђији, а у Бору је такође увећање салда било близу. Са тим или само делом бодова, Медицнар би био међу претендентима. Још није далеко, но нема оптерећења таквим намерама.

-Наш циљ је најбољи могући пласман и даље уигравање младе екипе уз шансе још неким девојкама из другог тима. Сваки суперлигашки дуел је велико искуство, а девојке су резултатима током сезоне заслужиле да играју на високом нивоу без страха за пламсан на табели. Потрудићемо се да освојимо што више бодова и заузмемо што вишу позицију. Сезона је свакако успешна – наводи Сандра Колаковић, тренер.

Медицинар – Раднички (КГ) 26:32 (11:18)
Сала Гимназије. Судије: Антић (Београд) и Јаковљевић (Јаково). Семерци: Медицинар 5 (5), Раднички 4(3). Искључења: Медицинар 4 минута ; Раднички 8 минута .
МЕДИЦИНАР: Обреновић 5, Мијаиловић 2, Којић, Радукић 1, Нинковић (5 одбрана), Обрадовић, Кажић 2, Цветиновић, Васић 1, Крстић 7 (4), Радић, Ракић 3, Самарџић, Ивковић 4, Глишић (6 одбрана), Благојевић 1(1).
РАДНИЧКИ (КГ): Величковић 8 (3), Стојанац, Бијелак 1, Степановић 6, Недељковић, Стошић 3,Благојевић, Хасановић, Влашковић 1, Стоиљковић, Илић, Петровић 5, Рашковић, Агатуновић 1, Васовић, Колак 6.


Наредни меч је гостовање у Новој Пазови, искусној Младости, што је прилика за одмеравање снаге са екипом сличног квалитета и можда реванш за пораз у првој утакмици текуће календарске године, када су Пазовчанке искуством славиле у Шапцу. Предвођене Глушицом играчице Младости су превазишле тежак распоред узрокован одлагањем много утакмица због ковид инфекције претходне јесени и једнако растећено дочекује дуел.

-Пазова је искуснија екипа, али моје девојке се радују свакој утакмици. Спремамо се као за сваки меч и надам се да ће бити инспирисане да пруже још један добар меч и освојимо бод или два ако се укаже прилика – додаје Колаковић.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa