Инфо

29. септембар 2011.29. сеп 2011.
ВИСОКА ТЕХНОЛОШКА ШКОЛА СТРУКОВНИХ СТУДИЈА

РАЗМЕНА ИСКУСТАВА

Велеучилиште у Карловцу било је у узвратној посети Високој технолошкој школи струковних студија, у среду 21. септембра. Универзитет су представљали декан проф. др сц Бранко Васербауер и продекан за међународну сарадњу проф. др сц Јован Вучинић. Посета је искоришћена за договарање сарадње између ове две установе. Гости из Хрватске одржали су предавање колегама из Шапца и разговарали су о искуствима о трансформацији виших школа у Карловцу и о даљој сарадњи.
Шездесетих година у Карловцу је основана Виша техничка школа. Уредбом Владе Републике Хрваске 1997. основан је универзитет у Карловцу. Донацијом Министарства одбране Републике Хрватске 2003. добили су у власништво касарну. Идеја је да се на том месту организује студентски град.
- Велеучилиште у Карловцу, које делује већ преко петнаест година је ступило у контакт са колегама из Шапца. Уочили смо да имамо пуно заједничких тачака, као и да можемо развијати заједничку сарадњу, првенствено научну. Жеља нам је била да овде презентујемо наша искуства око организације универзитета примењених наука и да унапредимо нашу даљу сарадњу. Република Хрватска улази у Европску унију 2013. године. Ту је шанса не само за Велеучилиште у Карловцу него и за наше домаћине. Доста новца из међународних пројеката лежи и чека да се на неки начин “покупи“- рекао ј е Бранко Васербауер приликом посете Шапцу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa