Инфо

8. април 2021.8. апр 2021.
Ђ.вучинић (фото: ВК Шабац)

Ђ.вучинић (фото: ВК Шабац)

ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

Финиш пред кулминацију

Синоћ против Црвене Звезде. Исход указује о реалним позицијама. Три кола до краја и почетка плеј офа. Два условно лакша меча и један велики дерби за шампиона Србије
Синоћни меч против Црвене Звезде много тога је или решио или отворио по питању регуларног дела сезоне, а свакако све је само увод у кулминацију коју доноси плеј оф који ће дати коначну оцену успешности сезоне. Ако је Шабац славио, вратио се у борбу и за друго, а свакако треће место, јер је у том случају на само бод од Црвене Звезде која има два тешка меча у преостала три кола. Нови Београд има четири бода више на позицији два, једно тешко гостовање и дерби са шампионом Србије. Реми или победа Црвене Звезде су и дефинитивно Шапчане сврстали на позицију четири пре доигравања.

До краја првог дела сезоне „делфини“ гостују у Нишу, дочекују Земун, два меча где су апсолутни фаворити против екипа које су сигурне у плеј офу и без реалних шанси да побољшају осму, односно седму позицију, а потом гостују Новом Београду, јесењем шампиону и једном од фаворита за титулу. Звезду очекују два дербија, против Радничког, сигурног на врху, којег дочекују у Београду, гостовање у Новом Саду, незгодној Војводини и меч против Старог Града. Нови Београд неће имати вероватно проблема против Земуна, али ће морати да се помучи против ојачаног Партизана и наравно Шапца у последњем колу.

Плеј оф ће бити изузетно интересантан од прве рунде. Извесни пар је Раднички – Наис, другопласирани ће на Земунце, а свакако два дербија следе кроз борбе трећепласираног/четвртопласираног тима против Партизана или Војводине. Новосађани су испред Партизана, иако су Београђани победили у Новом Саду. Реално шестопласирани Партизан је велика „мина“ у четвртфиналу плај офа. Намучио је на пролеће све фаворите, губивши тек у финишу. Војводина је победом против Новог Београда показала колико уме бити опасна.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa