Инфо

15. април 2021.15. апр 2021.
Решено стамбено питање четири породице
ВАЖАН ПРОЈЕКАТ ОПШТИНЕ И КОМЕСАРИЈАТА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ

Решено стамбено питање четири породице

Председник општине Владимирци Горан Зарић, истичући да је Општина носилац пројекта у оквиру којег ће четири породице, са избегличким статусом решити своје стамбено питање, најавио је да ће до краја године још четири породице, које су биле заинтересоване добити свој кров над главом
Четири породице са избегличким статусом у Општини Владимирци у понедељак су потписале уговоре и на тај начин решиле своје стамбено питање. Укупна вредност пројекта, који је реализован преко Комесаријата за избеглице Републике Србије износи 44.000 евра.

Очекује се да ће породице, већ у мају бити усељене у своје нове домове. До краја године још четири породице које су учествовале на конкурсу, требало би на овај начин да реше своје стамбено питање.
Услед ратних дејстава породица Мирјане Бајић из Дрвара нови дом морала је да потражи у Србији. Од 1995. године свој мир и уточиште пронашли су у општини Владимирци. Овај дан за Бајиће, као и за још три избегличке породице са подручја владимирачке општине, има велики значај.



Председник општине Владимирци Горан Зарић, истичући да је Општина носилац пројекта у оквиру којег ће четири породице, са избегличким статусом решити своје стамбено питање, најавио је да ће до краја године још четири породице, које су биле заинтересоване добити свој кров над главом.

Председник је појаснио да се ради о пројекту у којем је општина Владимирци конкурисала код Јединице за управљање пројектима у јавном сектору и Комесаријата за избеглице.

Очекује се да ће породице, већ у мају бити усељене у своје нове домове


Такође је истакао да Општина Владимирци увек има отворена врата за све своје грађане, као и да се заједничким снагама, настоје решити проблеми са којима се они суочавају.

Треба истаћи да већ неколико година Општина Владимирци, на овај начин брине о грађанима са избегличким статусом и успешно решава њихова стамбена питања, а различитим активностима надлежни се труде да им унапреде квалитет живота и у другим сегментима.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa