Инфо

15. април 2021.15. апр 2021.
ЗАСТАЛИ НА КОРАК ОД ТРОНА
РУКОМЕТ: РК МЕТАЛОПЛАСТИКА

ЗАСТАЛИ НА КОРАК ОД ТРОНА

Добар отпор, али одлучило искуство. Металопластика бољи ривал у првом полувремену. Прекинуто „проклетство“ Железничара. Следи гостовање Радничког у Шапцу. Специфичан критеријум суђења. Борба за друго место
Много боље, храбрије и одлучније је Металопластика ушла у смедеревски, финални окршај са Војводином, него недавно у Супер лиги. Тренер Војводине је променио мало тактику, али је другачији био и приступ Шапчана, а то је резултирало изједначеним дуелом, где је Металопластика била боља у првом делу. Искусни Лука Митровић је преузео лидерску улогу, показао колико је важно појачање и не само да су „плави“ водили, него су пропустили прилике за плус три и неколико за плус два. Војводина је неприкосновена због искуства коме друге екипе нису ни принети, јер по квалитету јој се има чиме супротставити. Нерешен исход на одмору био је премија за Новосађане коју су то искористили у наставку.

Железничар (Н) – М’пластика 29:32 (13:17)
Смедерево. Судије: Ковач (К. Митровица) и Милосављевић (Звечан). Седмерци: Железничар 2 (1), Металопластика: 6 (5). Искључења: Железничар 8, Металопластика 8 минута.
ЖЕЛЕЗНИЧАР: Kоцић, Матовић – Бојан Радивојевић 2, Стојановић, Станојевић 1, Петровић 1, Борис Радивојевић 1, Ристић, Милосављевић 3, Анђелковић 8, Стошић, Спасић 2, А. Стојановић 4, Антић, Тркуља 1, Миловановић 6.
М‘ПЛАСТИКА: Бомаштар, Радисављевић – Додић 3, Воркапић, Јевтић, Писарић 4, Срдановић 4, Миловановић, Антонијевић, Иванић, Ђукић 4, Митровић 3, Бабић 5, Тодоровић, Брајовић 9, Дошен.


Од старта је било видљиво да следи меч са заиста мало голова, не памти се неефикасније финале Купа од увођења тзв. „брзог центра“. Прво вођство Војводине је анулирано, међутим у последњем кварталу је и критеријум суђења постао другачији. Лако су свирана искључења, предност играча више није дуго трајала и опет искуством су створили и одржали предност шампиони Србије.

Војводина - Металопластика 19:17 (10:10)
Смедерево. Судије: Алимпић и Црњански (Оба Б. Паланка). Седнерци: МП 6(4), Војводина 4(3). Искључења: МП 12, Војводина 12 минута.
ВОЈВОДИНА: Куртеш 1, Милић, Мирковић, Прибак 2, Вуковљак, Веркић, Миљковић, Миленковић, Подунавац, Арсенић, Рађеновић 1, Ратковић 1, Станковић 4, Николић 6 (1), Шотић 3 (2), Бабић 1.
М’ПЛАСТИКА: Додић, Воркапић 2, Јевтић, ШПисарић 2, Срдановић 2, Миловановић, Бомаштар, Антонијевић, Радисављевић, Иванић, Ђукић, Митровић 3, Бабић 1, Тодоровић, Брајовић 7(4), Дошен.


-Поносан сам на момке јер су показали храброст и знање да се супротставе великом ривалу када је игра на мали број голова. Утакмицу памтим као једну од најтежих у каријери. Нисмо се ни ми, ни Војводина, снашли при овом притеријуму суђења, али ми мало мање. Много набоја, али искуство је пресудило. Честитам Војводини – рекао је Веселин Вуковић.

Супер лига
Треба бити реалан и рећи да је Војводина неприкосновена тренутно. Готов сигурно ће освојити седму узастопну титулу, три узастопна Купа већ имају, можда сачувају и максималан учинак у плеј офу. Металопластика није навикла да губи финала, али и кроз њих се стасава. Позитивна ствар је коначно тријумф над Нишлијама и дуел где је, осим у периоду између 47. и 58. минута, Металопластика показала како уме да држи све конце игре у својим рукама против мотивисаног, јаког противника.



Преостаје сада борба у Супер лиги, борба да се сачува друго место. Математика каже да је могућа и тутула, али није реално да Војводина изгуби један меч и да Шапчани славе у Новом Саду са седам голова разлике, те је много битније сачувати вицешампионски епитет. Први корак на том путу не би смео да буде тежак, јер гостује у суботу Раднички.

Крагујевчани се можда могу борити за пето место и то је све, међусобни мечеви су показали да су овдашњи играчи бољи и свакако је једини неизненађујући исход победа домаћих. Партизан и Железничар имају бод мање и желе сигурно до позиције два, што би за њих био помак у односу на претходне сезоне. Свакако су они фаворити у Костолцу и Лесковцу.

СЕХА
Од почетка, због специфичних околности и распореда, СЕХА није била приоритет, али и ту Металопластику очекују бар још три утакмице. Ускоро очекујемо термин гостовања у Загребу, а онда и ривала, највероватније ће то бити Нексе Нашице, могуће и Вардар ако га Војводина изненади 27.04.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa