Инфо

15. април 2021.15. апр 2021.
Испуњавамо све услове
САСТАНАК У МИНИСТАРСТВУ ПРАВДЕ СА ЦИЉЕМ ДА СЕ ПОКРЕНЕ РАД СУДСКЕ ЈЕДИНИЦЕ У ПУНОМ КАПАЦИТЕТУ

Испуњавамо све услове

Председник Јовановић и шеф Кабинета Тофиловић изнели су проблеме са којима се суочавају мештани општине Љубовија и затражили помоћ Министарства за покретања рада Судске јединице у Љубовији и одељења тужилаштва у законом предвиђеном капацитету. То подразумева сталност судијске и тужилачке функције пријемом неопходног броја судија и тужилаца, чиме би се омогућило вршење правосудне функције на територији општине Љубовија
У Министарству правде одржан је састанак шефа Кабинета министарке правде Маријане Савић Симић, саветника у Кабинету Бранка Илића и помоћника министарке за нормативне послове Јована Ћосића са председником Општине Љубовија Миланом Јовановићем и шефом Кабинета председника општине Миланом Тофиловићем. У заједничком наступу за решавање сличних проблема, састанку је присуствовао и председник Општине Владимирци Горан Зарић.



У разговору који је обављен разматран је предлог за другачије организовање мреже правосудних органа у овим општинама. Председник Јовановић и шеф Кабинета Тофиловић изнели су проблеме са којима се суочавају мештани општине Љубовија и затражили помоћ Министарства за покретања рада Судске јединице у Љубовији и одељења тужилаштва у законом предвиђеном капацитету. То подразумева сталност судијске и тужилачке функције пријемом неопходног броја судија и тужилаца, чиме би се омогућило вршење правосудне функције на територији општине Љубовија.
„Није наша интенција да се праве измене закона, већ да Судска јединица у Љубовији функционише у пуном капацитету. Имамо кадар, имамо све услове да Судска јединица ради у пуном капацитету. Специфична смо општина због географске разуђености. Неким селима је ближи Београд или Ужице него Лозница или Шабац, чиме наши грађани нису равноправни са другима, често одустају од тражења правде и не могу да заштите своја права“, рекао је на састанку шеф Кабинета председника општине Милан Тофиловић.
Представници Министарства правде кажу да је ово добар почетак договора на ту тему и истакли су спремност да се у наредном периоду размотре све могућности изнетих предлога, а све у циљу што ефикаснијег функционисања правосудних органа.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa