Инфо

15. април 2021.15. апр 2021.
Интензивирати поступак имунизације
САОПШТЕЊЕ

Интензивирати поступак имунизације

Ово је важан моменат у борби против епидемије која више од годину дана отежава живот свима нама. Једино вакцинацијом великог броја наших суграђана можемо се изборити са овим злом које угрожава здравље и односи бројне људске животе
Епидемиолошка ситуација на подручју Мачванског управног округа,али и читаве Републике Србије и даље је веома озбиљна.Присутно је стално повећање броја новооболелих, хоспитализованих и нажалост преминулих грађана. Мере које су наложене од стране надлежних државних органа за сузбијање ширења епидемије Ковид-19 не поштују се у довољној мери упркос апелима који су упућени од стране Председника Републике Србије, Премијерке, Министра здравља и чланова Радне групе за координацију републичких инспекција ради примене мера за сузбијање ширења вируса Ковид-19. Инспекцијске службе локалних самоуправа и републички инспектори присутни су свакодневно на терену и контролишу објекте који су означени као ризични.
Како би се епидемија зауставила,а самим тим сачувала популација неопходно је спровести поступак имунизације највећег броја грађана наше државе. С тим у вези одржан је састанак представника Завода за јавно здравље Шабац и свих локалних самоуправа са подручја Управног округа са циљем да се поступак имунизације још интензивније спроводи. Акценат је да се медицински тимови домова здравља у свим локалним самоуправама организовано упуте у сеоске средине,како би се што већи број људи вакцинисао у месту живљења. У великој мери реч је о старијој популацији која је и најризичнија од обољевања. Ефекти ове активности присутни су већ првих дана, јер је одзив добар,а прилику да се вакцинишу имају сви заинтересовани грађани без претходне процедуре пријављивања.Охрабрује и добар одзив младих у овим срединама.
Велику улогу у процесу вакцинације имају градоначелници градова и председници општина Мачванског управног округа који су заједно са својим сарадницима у свакодневном контакту са грађанима.Значајну улогу имају и средства јавног информисања која промовишу потребу вакцинисања као најефикаснију меру у борби са вирусом Ковид -19.
Поштовани грађани Мачванског управног округа,
Ово је важан моменат у борби против епидемије која више од годину дана отежава живот свима нама. Једино вакцинацијом великог броја наших суграђана можемо се изборити са овим злом које угрожава здравље и односи бројне људске животе. Држава Србија је обезбедила довољне количине вакцина и могућност избора вакцине за сваког нашег грађанина. Одазовите се позиву за вакцинацију и помозите себи, својим породицама и држави Србији да се избори са епидемијом.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa