Инфо

22. април 2021.22. апр 2021.
"Глас Подриња"

"Глас Подриња"

OCR трка „Церска битка“ – промоција здравља, природе, Цера

Изазов у природном окружењу

Наступ пет стотина такмичара из Србије и окружења. Борба брзине, издржљивости, спретности. Промоција туристичких потенцијала планине Цер. Идеја о вишедневном догађају. Градоначелник истиче значај промоције планине Цер
Трка са препрекама, све популарнији је вид спортске активности који комбинује брзину, спретност и снагу. Заинтересовани да провере своје могућности и истовремено компарирају себе са другима по физичкој снази, наступили су на планини Цер, у првој OCR трци коју је организовало Удружење грађана „Церска битка“ уз подршку Туристичке организације Шапца, односно под покровитељством Града Шапца.
Кроз такмичење организатор је желео да подсети на историјски значај планине попришта велике битке из Првог светског рата, али и да планину популаризује као туристичку дестинацију, односно укаже на здравствене предности физичке активности у природи, нагласио је Иван Пајтић из удружења “Церска битка”.

"Глас Подриња"


-Стаза почиње са шабачке стране, потом учеснике води до манастира Радовашница где је био полигон, потом је уследио успон кроз обронак и ту се налазило циљно место. Трку је обезбеђивало више од педесет судија. Поносни смо што су се пријавили такмичари из целе Србије, чак и неколико учесника из Босне и Херцеговине - рекао је Пајтић.
Према речима в. д. директора Туристичке организације Шапца Нађе Глигорић, догађај промовише универзалне вредности и зато је заслужио да буде део календара манифестација које ТОШ подржава.
- Манифестација је једна од нових уврштених у календар манифестација ТОШ-а и одржава се по први пут, нажалост без присуства публике, али оно што је важно уз придржавање свих епидемиолошких мера. Оно што је нама најбитније, трка промовише планину Цер као изузетан туристички потенцијал нашег краја који су данас посетили многобројни учесници из свих крајева Србије. Ми као добри домаћини ћемо се потрудити да ова манифестација заживи и постане традиционална, у нади и са жељом да наредне године буде одржана у пуном капацитету - истакла је Нађа Глигорић.

"Глас Подриња"


Рекреативни спорт је сигуран пут ка здрављу, а кроз догађаје који окупљају учеснике из целе Србије и иностранства имамо прилику да промовишемо велике потенцијале планине Цер, уверен је градоначелник Шапца.
-Леп и свечан догађај, пре свега за оне који воле планину, уживање у природи и адреналинске садржаје и мислим да смо окупили целу Србију, људе из окружења који су подржали манифестацију. Церска битка се налази на туристичкој мапи Града Шапца и сигуран сам да ће она бити све успешнија и знам да организатори, баш због великог интересовања, планирају да у наредним годинама догађај учине вишедневним. Сигуран сам да је ово прави начин да изађемо у природу, дружимо се уз поштовање свих мера здравствене безбедности. Природа је нешто што је прелепо, ми имамо планину Цер, треба да је на прави начин промовишемо, а ово је један од тих начина - истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.
На стази по различитом тлу, дугој 15 км, више од 500 учесника очекивало је 25 препрека, 12 различитих врста, за чије савладавање су неопходне различите вештине.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa