Инфо

22. април 2021.22. апр 2021.
Више ДВД сигурнији грађани
Доборовољна ватрогасна друштва значајна за већу безбедност

Више ДВД сигурнији грађани

Начелник Владан Красавац упознао је присутне о неопходности организовања доборовољних ватрогасних друштава у свакој локалној самоуправи Мачванског управног округа. Разлог су честе елементарне непогоде које су у последњи низ година задесиле овај Управни округ
У четвртак 15.априла одржан је у кабинету Владана Красавца, начелника Мачванског управног округа састанак са представницима Сектора за ванредне ситуације МУП-а Републике Србије и Ватрогасно спасилачке бригаде Шабац. Састанку су присуствовали Милош Миленковић и Милан Кокора, из Сектора за ванредне ситуације, Горан Стефановић,командант Ватрогасно спасилачке бригаде Шабац и Милорад Марковић, шеф Одсека УР и ЦЗ ОВС Шабац. Тема разговора односила се на организовање добровољних ватрогасних друштава и значају који овај вид организовања има за локалне самоуправе Мачванског управног округа.

Потреба за овим видом организовања постоји и у осталим крајевима Мачванског управног округа


Начелник Владан Красавац упознао је присутне о неопходности организовања доборовољних ватрогасних друштава у свакој локалној самоуправи Мачванског управног округа. Разлог су честе елементарне непогоде које су последњи низ година задесиле овај Управни округ. Добровољно ватрогасно друштво у Лешници већ више деценија постоји и функционише, а припадници и чланови овог друштва учествовали су у бројним активностима и акцијама од значаја за становнике угрожених подручја. По узору на ово у плану је да се оснују још два друштва у Богатићу и Грушићу. Потреба за овим видом организовања постоји и у осталим крајевима Мачванског управног округа о чему су се сложили сви учесници састанка.
Велику помоћ у реализацији идеје организовања добровољних ватрогасних друштава уследиће од Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Ватрогасно спасилачке бригаде Шабац.
С тим у вези у плану је да се у што скорије време одржи седница Савета Мачванског управног округа на којој би се започело са реализацијом,о чему ће јавност бити благовремено обавештена.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa