Инфо

29. септембар 2011.29. сеп 2011.
ИНТЕРВЈУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ ВЛАДИМИРЦИ ВЛАДИЦОМ МАРКОВИЋЕМ

БАЊА ВЛАДИМИРЦИ

Бањски туризам, базен у том склопу, тендер за геотермалну бушотину, бројни урађени путни правци, вода и струја те школство, култура и спорт рам су за слику питоме варошице која корача крупним корацима ка будућности. Посета Патријарха Иринеја даје димензију челне вароши у Србији која је вратила црквене књиге после шест деценија, обележје је године која улази у завршну фазу
Први човек општине плени младошћу и решеношћу да се помери толико тога, а тим уз њега гарантује да ће колико им се дозволи материјалним могућностима, и осталим битним сегментима стварања истрајати иако је урађено много. Ипак акценат је на бањском туризму.
- Општина Владимирци има потенцијал да искористи близину великих градова, и могућности пласмана услуга у много праваца. Геотермална бушотина би требало да створи предуслов да никне бања, а уз њу и пропратни садржаји, што би нас уцртало у мапу бањских места, а ту су могућности скоро неисцрпне, почетак је разговора са челним човеком општине који је ниску наставио путним резултатима, народски речено.
- Урађено је истински много. Можда више и од очекивања али мора се у сусрет жељама грађана. Недавно и улица у варошици, која је веровали или не, чекала 30 година на асфалт. Дирекција за путеве, која је предњачила и стекла ауторитет испуњеним обећанима па и да се нашалимо пребачајем норме, урадила је силне стотине километара путева, многе који су се тешко и чизмама бродили. Сада су спојена села, урађени мостови, уређени сокаци, слика је другачија и то је оно чиме се поносимо.
Није наравно било само успеха. Проблеми су саставни део живљења, али и ту су се решавала питања, а многа су у плану.
- Вода нас је истински мучила. Дотрајала мрежа, и изузетно разуђена, узимала је данак честим пуцањима цеви. То смо наследили али се са тиме нисмо мирили. Уз помоћ републичке дирекције за воде, три пројекта би требало решити питање водоснабдевања, пројекат бунара у Риђакама, потом спајање квалитетно Риђака са торњем у Лојаницама, те два резервоара у Скупљену, увели би нас у мирни ток када је овако итекако битан сегмент живота у питању, али нисмо мировали ни у смислу нових прикључака тако да је уз 400 километара мреже, нових седам километара стигло у село Матијевац, тврди председник.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa