Инфо

22. април 2021.22. апр 2021.
Посади свој хлад у Орашцу
Удружење младих еколога

Посади свој хлад у Орашцу

Удружње младих еколога у сарадњи са одредом извиђача поречана Савски чивијаши и одредом Цер Мајур организовало је у суботу еколошку акцију Посади свој хлад у Тренинг центру на Сави у Орашцу. Како би овај простор озенили мали извиђачи су са великом радошћу и ентузијазмом испратили сваки корак садње и подсетили се шта су учили у школи да то сада примене у свом простору које је и едукативни центар и за друге вештине и активности. У пролећној акцији посађено је 30 стабала белог јасена које су дониране од курирске службе Бекс и расадника Топаловић из Липолиста.
-Деца су прави мали извиђачи и највећи љубитељи природе, овај Тренинг центар ће бити зелена оаза која ће окупљати не само децу и младе већ и наше грађане који би да уживају у пријатном амбијенту и дружењу.
Циљ ове акције као и нашег удружења јесте да и ове године као и претходних радимо на озељењавању и уређењу школа како у граду тако и на сеоском подручју, дамо допринос у борби против климатских промена, постављању зелених појасева у спречавању од поплава, за чистији ваздух. Управо овакве акције доприносе одрживом развоју наше локалне заједнице јер у њој су учесници и наши суграђани који су дали велико учешће и посадили бели јасен у својим двориштима- истакла је Данијела Гаврић мастер аналитичар заштите животне средине и овим путем најавила и озелењавање површина које су огољене а предложене од стране наших младих и суграђана који су изразили вољу и спремност да учествују у свим еколошким акцијама.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa