Инфо

22. април 2021.22. апр 2021.
За радост, пријатељства, успомене
Спортске игре младих другу годину у Шапцу

За радост, пријатељства, успомене

Другу годину СИМ у Шапцу. Поруке мира, игре, поштовања, доступности за све. Промоција истинских вредности. Жеља „Феникса“ да Шабац постане организатор и финала. Млади дају лекције старијима. Град ће увек бити подршка
Јединствена манифестација која преноси поруке мира, радости, игре, спорта, Дунав осигурање Спортске игре младих, другу узастопну годину гостoвале су у Шапцу, Спортском центру “Феникс”. Уз поштовање свих мера заштите у борби против Ковида, свечано отварање приређено је у балону поменутог спортског објекта, док се део такмичења одвијао и на отвореном. На почетку, по угледу на Олимпијске игре, упаљен је пламен, симбол порука о којима смо говорили.
Уникатност мманифестације је отвореност за сву децу, јер су од страта организатори установили идеју бесплатног учешћа за најмлађе како материјални моменат не би представљао препреку за некога ко има жељу. Управо овај фундамент подстакао је домаћина да угости мале спортисте.
-Град Шабац има традицију изузетно вредних и талентованих спортиста. Спортске игре младих окупљају младе у различитим спортовима, најважније је што је све бесплатно, нема тих препрека да најмлађи осете посебност оваквих такмичења. Дивна манифестација коју са великим задовољством подржавамо како год можемо. Од отварања Спортског центра “Феникс” тежили смо да постанемо оаза спорта. Само спортски дух има снагу да победи предрасуде, лоше ствари око нас - изјавио је власник Спортско центра “Феникс” и некадашњи голман фудбалске репрезентације Србије Бојан Јоргачевић и додао да сви у Центру раде како би ускоро најмлађи из целе бивше Југославије стигли у Шабац.



Четвртина века СИМ
Спортске игре младих су највећа манифестација аматерског спорта за децу и омладину на овим просторима. Манифестација на нивоу региона слави 25 година, док у Србији постоји осам година. Предвиђено је десет дисциплина на великом финалу у Сплиту током лета (мали фудбал, одбојка на песку, улични баскет, рукомет, одбојка, игра између две ватре, стони тенис, тенис, атлетика и шах). Бројни врхунски спортисти подржавају СИМ: Немања Матић, Лука Модрић, Един Џеко, Никола и Лука Карабатић, Предраг Мијатовић и др.


-Желимо да Шабац на овај начин постане олимпијски град, јер Спортске игре младих представљају практично Мале олимпијске игре. Планирамо до краја године изградњу и једног хотела како би угостили децу из целог региона како би у перспективи организовали завршна надметања на државном и међудражвном нивоу. Од оснивања овог Спортског центра желео сам да постанемо место развоја младих спортиста и локација на којој ће се неговати праве спортске и животне вредности. СИМ и „Феникс“ повезују исти циљеви и зато је посебно задовољство сарадња са организаторима.
Спорт је често персонификација живота, има снагу да обликује човека, усмерава најмлађе и буде активност која уме да, уз утицаје породице, школе, окружења, изгради изузетног појединца, сачињеног од врлина. Због тога су Спортске игре младих више од спортске манифестације.
- Тренинзи доносе дружења, радости, заједничке тренутке, заљубљивања и успомене остају за читав живот. Ово је изузетно важан пројекат и због обједињујућег фактора за три државе региона. Деца носе поруку нама старијима. Они су носиоци нове будућности у региону где је прошлост била тешка, они треба, неоптерећени протеклим да донесу један нови квалитет, поруку помирења, ношени позитивном енергијом. Подршка сва три државна врха је изузетно значајна. Одајем признање Влади Републике Србије и председнику који су подржали све и одајем признање и руководствима у друге две државе на доприносу трајању изузетне манифестације - рекао је на отварању начелник Мачванског управног округа Владан Красавац.



Догађаји који окупљају најмлађе су места позитине енергије, а управо су пријатељства и успомене најважнији када се сва надметања окончају, сматра председник Скупштине града Немања Пајић.
-Сви који изаберу спорт, они су већ победници и спорт је увек прави избор. Манифестације попут ових су богатство где год се организују. За учеснике је све потпуно бесплатно и деца најпре треба да понесу нова пријатељства и лепе успомене са оваквих сусрета, резултат је мање важан. Град Шабац пружа апсолутну подршку, увек је био добар домаћин и драго ми је што се већ размишља и о наредној години и новој организацији, надамо се у повољнијим епидемиолошким условима - навео је Пајић.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa