Инфо

22. април 2021.22. апр 2021.
Почело подношење
АГРАРНА ПОЛИТИКА

Почело подношење

захтева за остваривање права на подстицаје по кошници пчела
У складу са Правилником о условима и начину остваривања права на подстицаје у сточарству по кошници пчела, право на постицаје има физичко лице, правно лице и предузетник – носиоци комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, које испуњава услове прописане законом којим се уређују подстицаји у пољопривреди и руралном развоју и то за најмање 20 а највише 1000 кошница пчела.
Од 15. априла 2021.године почело је подношење захтева за остваривање права на подстицаје по кошници пчела. Захтев се подноси Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управи за аграрна плаћања, на адресу Булевар Краља Александра 84, 11050 Београд, и то једанпут годишње.
Рок за подношење захтева је 31. мај 2021.године.
У складу са Уредбом о расподели подстицаја у пољопривреди и руралном развоју у 2021. години, износ подстицаја је 800 динара по кошници пчела.
Ако након уписа у Регистар пољопривредних газдинстава дође до промене бројног стања кошница пчела, обавезна је пријава тачног броја кошница Управи за трезор, пре подношења захтева за подстицаје.
Такође је обавезно:
Редовно пријављивање бројног стања на пчелињаку, овлашћеној Ветеринарској служби, а то се врши два пута годишње у периоду од 01. априла до 30. априла, обавезно пре подношења захтева и од 01. октобра до 31. октобра.
Активан надзор
Провера здравственог стања једном годишње - врши ветеринарска служба. Испуњеност прописаних услова за остваривање права на подстицаје по кошници пчела, упоређивање података из поднетог захтева са пријављеним подацима у Централној бази података о обележавању животиња, одобравање исплате и давање налога за пренос средстава на наменски рачун пољопривредног газдинстава врши Управа за аграрна плаћања, а утврђује се на основу података на дан подношења захтева.
САВЕТОДАВАЦ ЗА АГРОЕКОНОМИЈУ Мирјана Милошевић

Најновији број

13. мај 2021.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa