Инфо

22. април 2021.22. апр 2021.
ИДЕАЛНА ПЛЕЈ ОФ ПРОБА
ВАТЕРПОЛО: СУПЕР ЛИГА

ИДЕАЛНА ПЛЕЈ ОФ ПРОБА

Нови Београд један од фаворита и изазов и идеална плеј оф проба. Појачани током зиме, али резултати слабији. Шапчани у низу без пораза. Још постоје шансе за трећу позицију
Лигашки део Супер лиге стигао је на свој крај, време је за пресек, али тек ће плеј оф дати коначну процену снага екипа и на концу коначан пласман где позиција на табели после 18 одиграних кола није ништа више од статистичког податка. У времену када присуство публике није дозвољено на трибинама, ни предност домаћег терена није предност каква би умела бити. Посматрано кроз посету и подршку, Шапчани су вероватно најоштећенији у овој ситуацији.

Три тима у Лиги шампиона
Када потпише уговор са ЛЕН, Нови Београд ће и званично бити домаћин и учесник финалног турнира Лиге шампиона, што ће омогућити да још два тима играју у квалификацијама за елитно такмичење, док ће два у Еврокуп. Коначан пласман биће одређен по завршетку плеј офа.


Ситуације је таква, надамо се да ће се епидемиолошка позадина побољшати и да ће ипак публика моћи до трибина до краја сезоне. Једно коло пре краја мало тога је непознато. Бројеви говоре да су промене могуће, но с обзиром на однос снага, велика вероватноћа је да тренутно стање на табели буде и коначно. По овом односу, Шабац ће у плеј оф са четврте позиције, а ривал на путу до полуфинала биће новосадска Војводина. Први дуел је, према тренутном распореду, 28. априла у Новом Саду, а потом следи реванш петог дана маја у Шапцу, на Градском базену. Полуфинале гарантује и право наступа у Европи наредне сезоне. У случају да не буде великих изненађења, Раднички је велики фаворит у двомечу против Наиса, исто као Нови Београд против Земуна. Крагујевчани су свакако, у овом тренутку и фаворити Лиге. Звезда и Партизан ће у најави играти врло интересантан двомеч, као и Шапчани и Новосађани.
Уколико Шабац оправда улогу фаворита против Војводине следи му серија против Радничког где тим који оствари први две победе има место у финалу плеј офа.

Шабац – Земун 16:8 (4:2, 4:2, 4:1, 4:3)
Градски базен. Судије: Балажевић и Шукић. Искључења: Шабац 7, Земун 8. Петерци: Шабац 1 (1), Земун 1 (1)
ШАБАЦ: Филиповић, Ераковић 1, Савковић 1, Репановић 1, Ткач 1, Илић, Вучинић2, Тонковић 1, Драшковић, Вуксановић 1, Стојановић 4, Велкић 2, Вукадиновић, Ћетковић 1.
ЗЕМУН: Тановић, Милошевић, Јовић, Стефановић, Перковић, Љубеновић 3, Митровић 2, Михајловић 1, Поповић, Андрејевић 1, Вуказић, Сретковић, Јапунџић 1.


Нови Београд и Шабац не играју превише резултатски важан меч предстојећег викенда. Домаћини су дужници Шапчана због победе на Градском базену у дуелу где би сваки исход био реалан. Они су се значајно појачали на паузи, међутим упркос томе јесењи шампион је два пута поклекао у полусезони. Свакако, њима је у мислима стварање тима за наредне две сезоне када ће наступити на завршном турниру Европлиге. Ипак, имена попут Душка Пијетловића, Гардашевића и Радомира Драшковића, уз од раније присутне Ћука, Ристичевића, довољно говоре. Београђани су фаворити, а свакако је плеј оф у мислима свима већ дуго.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa