Инфо

29. април 2021.29. апр 2021.
УТАКМИЦЕ ПОД ИМПЕРАТИВОМ
РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА – ПЛЕЈ ОФ

УТАКМИЦЕ ПОД ИМПЕРАТИВОМ

Слаба игра у Београду. Металопластика изгубила другу позицију. Још је реална шанса да сезону оконча на вицешампионској позицији. Императив у наредним колима. Рудар за респект, али не сме да буде проблем
Вероватно да од почетка сезоне Металопластика није одиграла неубедљивије и слабије него што је учинила на “Бањици” у суботу. Суштина стаје у једну реченицу, Партизан је био бољи у свему што је важно за резултат, те и бодови остадоше у Београду.

Млади тим Металопластике очекује испит психолошке снаге, јер се после низа од десет победа у Супер лиги, суочила са три неуспеха у четири меча и непријатним погледом ка табели где је испод друге позиције, односно СЕХА места. Брзо су се снови о титули претворили у страх од изостанка позиције за СЕХА лигу. Јасно је да мира имати шабачки клуб више бодова од Партизана, јер Београђани су бољи у међусобном односу.

Бомаштар пред дебијем
Репрезентација Србије вечерас завршава успешни квалификациони циклус за пласман на Европско првенство 2022. Године гостовањем у Грчкој. Осим прославе обезбеђивања места на Првенству у јануару наредне године, овај меч ће бити прилика да голман и капитен Металопластике, Милан Бомаштар дебитује на голу националног тима, јер је једна од три алтернативе на голу селектора Ђироне.


-Морамо да се окренемо себи и да себе проанализирамо и видимо како даље, а то када кажем мислим и на себе. Не могу да разумем, нити себи објасним импресионираност са којом су моји играчи ушли у изузетно важан меч. Рекао сам момцима пре меча да овакве дуеле одлучује само жеља, а ривал је исказао много већу. Сви су играчи били у том стању импресионираности и нисам могао да их препознам – истакао је тренер Веселин Вуковић после меча у Београду.

До краја ове екипе очекује гостовање у Новом Саду, Партизан ће у Ниш, а Нишлије у Шабац. С обзиром на форму Војводине, реалније је очекивати да кроз ове мечеве Шапчани врате позицију која је сада примарни циљ.

Партизан - Металопластика 32:24 (15:11)
Београд. Судије: Стојковић (Ниш) и Николић (Лесковац). Седмерци: Партизан 6(4), Металопластика 3 (2). Искључења: Партизан 18; Металопластика 12 минута.
М’ПЛАСТИКА: Додић, Воркапић 3, Јевтић 2, Писарић 1, Срдановић 3, Мирковић, Миловановић 2, Бомаштар (4 одбране), Антонијевић, Иванић 2, Радосављевић (3 одбране) Ђукић 2, Митровић, Бабић 1, Тодоровић 5, Брајовић 3(2).
ПАРТИЗАН: Михајлов, Драговић, Бајчета, Ласица 2, Грубић, Ивановић 7, Трнавац (12 одбрана), Гојковић 1, Мандић, Мићић 3, Гудурић, Димитријевић 6, Максић 1, Петрић 7, Бојанић 4, Нешић 1.


Оно што је јасно, то је да Металопластика пре поменутог меча против Ниша,мора,уз сав притисак императива, победити у наредне три утакмице: Рудар, Динамо и Дубочицу, а онда ослушкивати дешавања на другим пакетима, што је спортска судбина када не зависи клуб само од својих резултата.
Рудар као тим састављен од искусних играча заслужује апсолутни респект, међутим не би смео да буде проблем у Шапцу. Непријатно искуство пораза у првом делу Супер лиге позитивно је утицало на Металопластику. У три наредна меча,сва три у Костолцу, Металопластика је побеђивала врло рутински и убедљиво. Није најбољи резултатски период за Шапчане, али не би смело да буде неизвесности.
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa