Инфо

29. април 2021.29. апр 2021.
желе титулу: фк слога (Б) (фото: ФБ страна клуба)

желе титулу: фк слога (Б) (фото: ФБ страна клуба)

СПОРТ: ПРЕД НАМА ЈЕ МАЈ

МЕСЕЦ РАСПЛЕТА

Најважније, још увек непознато, биће познато. Кључни месеци за рукомет, ватерполо и нижелигашки фудбал. За неке колективе месец одмора
Мај је традиционално месец када стижу одговори на најважнија спортска питања, односно сезоне започете претходне јесени улазе у саму завршницу и добијају епилог или га већ значјано наговесте. Сезона која истиче била је специфична, тешка, без публике, надамо се последња таква, међутим учинак се једнако рачуна као свих претходних. Биће крајем месеца познат клупски шампион Европе у најпопуларнијим спортовима као и најбољи на локалном плану.

Током месеца који ће већ у суботу закорачити на сцену највећи изазови чекају шабачке ватерполисте и рукометаше. Шампион Србије, ВК „Шабац“ током маја ће одиграти реванш дуел четвртфинала плеј офа, а потом, ако све буде како је очекивано и мечеве полуфинала плеј офа. Уколико крајем маја још будемо говорили о ватерполо сезони као нечему што траје за Шапчане, то ће значити да је шампион Србије изборио финале плеј офа, а то подразумева елиминацију снажног Радничког, што је велику успех против шампиона Региона у ватерполу. Петог маја је реваш против Војводине, потом 12. и 15. маја су два полуфинална дуела, евентуална мајсторица 19, док су финални дуели заказани за 26. и 29. мај, потенцијални одлучујући меч је другог јуна.

Металопластика је морала да прекине снове о титули, али је очекује тешка борба за вицешампионско знамење и пласман у СЕХА лигу. Дочекују Рудар и Дубочицу 9. и 12. маја, у Панчеву гостују 15. дана месеца, дочекују у дербију Нишлије 22. и на концу последњег викенда гостују у Новом Саду. Уз то Шапчане у мају очекују најмање две утакмице плеј офа СЕХА лиге против Татрана вероватно и можда гостовање у Загребу.

Због каснијег старта сезона, у нижим ранговима фудбалера сезона ће потрајати до средине јуна и вероватно најважнији одговори биће дати тек наредног месеца, током три или четири кола у јуну у Окружној и међуопштинским лигама, међутим 30. маја, у Зони, Слога из Богосавца гостује у Крупњу у можда одлучујућем мечу за титулу, бар то показује тренутна табела. Фудбалерке Мачве би требале у мају да потврде пласман у Супер лигу.

Мај ће бити делом активан, а опет миран за Медицинар који је своје амбиције испунио и без значаја за Мачву, одавно без шанси за опстанком.,

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa