Инфо

29. април 2021.29. апр 2021.
фото: ксс

фото: ксс

КАЈАК: ОЛИМПИЈСКЕ КВАЛИФИКАЦИЈЕ

ШАПЧАНИ У БОРБИ ЗА ИГРЕ

Грујић и Суботић у борби за Олимпијске игре. До Токија Суботићу преостао још један корак, Грујићу два, први већ данас. У Сегедину је подела последњих виза за Игре. Грујић већ наступао на највећем спортском такмичењу. Пет чланова Зорке водилао битку
Шабачки кајак још је у борби за Олимпијске игре и у конкуренцији за место које се памти читав живот, налазе се наша два представника, Небојша Грујић и Михаило Суботић.

н. грујић


Учесник Олимпијских игара у Рио де Жанеиру Небојша Грујић, наш суграђанин и члан клуба „Зорка“ покушаће да се и пет година касније нађе на највећој спортској смотри. Дисциплина у којој је доминирао светом заједно са Марком Новаковићем (К2 200) више није у програму Олимпијских игара, те ће пут до Токија тражити кроз једносед на 200 метара. Квоту за ову дисциплину Србија већ има и сада се кроз додатна „избјања“ и такмичења исказује форма на основу које селектор доноси одлуку о представнику Србије.

Данас, уколико новине читате на дан изласка, у Пловдиву, четири кајакаша: Страхиња Стефановић, Марко Драгосављевић, Марко Новаковић и наш Грујић бориће се за место на Светском купу у Сегедину средином маја и самим тим и указати ко је у најбољој форми и ко може највише на далеком исток. Места у Сегедину има за два кајакаша, у Јапану за једног.

Пре пола деценије у Бразилу, Марко Драгосављевић, онда члан шабачког клуба, изборио је годину дана раније квоту за Србију, но у „избијању“ је поражен од Марка Новаковића, те је он представљао Србију на Играма, док је овај пут Стефановић изборио право Србији да има репрезента у спринтерској дисциплини. Светски куп је заказан од 14 до 16. маја.

м. суботић


Млади Михаило Суботић би могао да буде наш представник у посади двоседа на 1.000 метара. Заједно са искусним Ервином Холпертом из Бездана, победио је у надметању двоседа на километарској деоници и тако су изборили плаво да се у Мађарској боре за Токио 2021. Уз њих још шест посада је водило борбу за само једно место и тандем који није дуго заједно успео је да порази већ славни дуео Миленко Зорић – Марко Томићевић и заслужи место на последњем предолимпијском кораку.

-Успели смо да победимо Марка и Бату, великане овог спорта, сребрне олимпијце и ова победа је за мене невероватна. То су наши идоли, неко према коме смо се угледали, част је бити у њиховој конкуренцији. Олимпијске игре су сан и настављамо даље, надамо се да ће бити прилике за радост и после Сегедина – рекао је Суботић.

Међу седам посада била су још три члана шабачке екипе, млађи сениори и јуниори. Бранко Лагунџић је веслао са Џомбетом, док су клупске колеге Вељко Довраговић и Лука Мањенчић били у истом чамцу.
У К2 1.000 из Рија је стило сребро пре пет година, донели су га Томићевић и Зорић, онда члан „Зорке“, док их је са тренерске позиције предводио Шапчанин Мирослав Алексић. Доквалификације у Сегедину су заказане за 12. и 13. мај.
фото: ксс
Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa