Инфо

29. април 2021.29. апр 2021.
Имајте и ви бујне мушкатле
НЕГА БИЉАКА

Имајте и ви бујне мушкатле

Упркос малој количини земље коју ће делити међусобно у саксијама, балконске биљке могу бујно цветати током читаве сезоне, али за то нам је потребна добра земља, умерено заливање и одабрана ђубрива
Стигло нам је време за уређења тераса, балкона и дворишта. Које цветнице одабрати, како их комбиновати и на крају како неговати биљке тако да Ваш балкон заблиста? Мушкатле су увек одличан избор због великог броја боја и врста. Упркос малој количини земље коју ће делити међусобно у саксијама, балконске биљке могу бујно цветати током читаве сезоне, али за то нам је потребна добра земља, умерено заливање и одабрана ђубрива.

За прихрану мушкатли стручњаци препоручују јединствено, висококвалитетно течно ђубриво са додацима органског порекла и уравнотеженом формулом минерала


Пажљиво бирајте земљу и хранива
Када купујете биљке за пресађивање користите најбољи супстрат и ђубрива којима ћете Вашим цветницама одржавати најбољу кондицију најмање 6 месеци у саксијама из којих бујају. Одлична подлога за младе биљке је избор квалитетне земље од најквалитетнијег хумусног тресета који већ има додатак хранива за почетни раст и цветање. Пре садње на дну саксије обезбедите дренажу помоћу глине или камења, а затим саксију или посуду до врха напуните земљом Плантелла Идеал са растреситом и прозрачном структуром. Додатна биоактивна глина повећава способност корена да апсорбује потребну воду и хранива из земљишта. Овај хумусни тресет одликују биљна влакна која побољшавају активност и структуру тла, чиме се омогућује брза обнова и развој корена.



Течна ђубрива за једноставну употребу и велику ефикасност
Морамо бити свесни да мушкатле захтевају уравнотежену прихрану без гомилања или недостатка хранива. За прихрану најчешће користимо течна ђубрива растворљива у води, која омогућавају да биљка у свакој фази развоја добије довољне количине ђубрива. За прихрану мушкатли стручњаци препоручују јединствено, висококвалитетно течно ђубриво са додацима органског порекла и уравнотеженом формулом минерала. Управо таква Плантелла ђубрива, која у свом асортиману имају висококвалитетна течна ђубрива за све врсте биљака са доказаном ефикасношћу. Уколико у саксијама садите само мушкатле, употребите специјално ђубриво Плантелла за мушкатле са саставом NPK 6-6-8 и микроелементима. Течно ђубриво осигурава бујно цветање у јарким бојама, подстиче правилан развој корена и јача отпорност на стрес. Можете га употребљавати заливањем преко корена или прскањем преко листова. Потрошња је мала, 15мл/1л воде. Дозирате га са поклопцем у облику мерице. Уз редовну примену цветање ће трајати чак до касне јесен, а ви ћете уживати у својој лепој тераси и дворишту.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa