Инфо

29. април 2021.29. апр 2021.
Бирманчевић:

Разлика између вас и нас

Мучно ми је ових дана да читам реакције бивших шабачких властодржаца на Повељу почасног грађанина која је додељена председнику Србије Александру Вучићу. Сетим се како је нашој земљи било током владавине ових петооктобарских револуционара. Нико у нашој земљи не може да заборави “људска права” која су била на снази за време ових самозваних демократа. Истинско ругање грађанима Шапца је што се, посебно Демократска странка, понаша као да постоји у овом граду и у овој земљи.

Непостојећа партија, непостојеће чланство, непостојеће руководство, а опет партија иза које је остао траг уништења и Шапца и Србије. Срамотно је да се Демократска странка дрзнула да говори о урушавању слобода, када сви знамо да је ова партија једину слободу спроводила када је требало затварати фабрике и народ остављати без посла. Катанци на радна места, једини су допринос ове израубоване странке. Не сећам се да је тада ико помињао кршење људских права и демократских вредности. Можда би неко и поменуо, само да је смео. А није!

То су медијске слободе које су владале упоредо са овим борцима за права народа. Шабац и Србија се сећају свих лажи демократа. Сећамо се како је ваш тадашњи председник у центру нашег града слагао да ће да доведе италијанску челичану. А пре тога, сећамо се свакодневних протестних поворки на десетине “Зоркаша” који су остали на улици због “демократске” распродаје друштвене имовине у бесцење и без њих на радним местима. Ругање грађанима Шапца је што сте изнедрили партијско богаћење, па је тако вас неколицина постала непристојно богата док вам је народ гладовао.

Ругање грађанима Шапца који су некада гласали за вас било је и што сте се поново слизали са Душаном Петровићем, човеком који вам је поцепао партију. Исправљам се - ругање грађанима Шапца, првенствено вашим гласачима, било је што сте у Шапцу остали на власти са тим истим човеком који вам је поцепао партију. А остали сте на власти са њим у друштву јер вам се осладило да градску касу, коју пуне сви наши суграђани, користите зарад личних циљева, а не у интересу Шапчана. И зато су вам окренули леђа. И зато не постојите више. И сада се љутите што је почасни грађанин Шапца човек који је Србију подигао из пепела вашег руковођења.

То је та разлика између вас и нас. Између државе под такозваном демократском влашћу и државе у којој највеће поверење грађана има Српска напредна странка. Разлику између уништене државе с једне стране и успешне и признате Србије с друге стране, представља један човек: Александар Вучић, председник Србије. За 12 година колико сте владали овом земљом, нисте успели ни један сеоски шор да урадите ваљано. Нико вам није бранио да градите, али нисте хтели јер би за ваше личне потребе остало мање новца. И зашто се онда не бисмо поносили чињеницом да је наша земља, од када се откинула из ваших окова, изграђена како ви никада нисте ни намеравали ни замишљали?

Верујем да се стидите што сте увек имали пех са избором ваших руководиоца. С друге стране, ми се поносимо председником Александром Вучићем, јер за то, мораћете да признате, има безброј разлога. Што се Шапца тиче, тај исти председник учинио је да нешто што чекамо од краја Другог светског рата добијемо, а то је аутопут Рума - Шабац. Да не мислите можда да страни инвеститори у један град долазе мимо знања и одлуке државног врха? И њих нам је у град довео Александар Вучић. Шта сте ви радили 12 година? Или још црње, 20 година колико сте владали у Шапцу?

Председник Србије, због свега тога заслужио је да буде почасни грађанин Шапца. А ви сте имали своју прилику да се покажете и да радите у интересу суграђана, да изграђујете Србију и Шабац, али то нисте учинили. Живела Србија, живео Шабац!
Народни посланик у НСРС др Бобан Бирманчевић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa