Инфо

29. април 2021.29. апр 2021.

ЧЕСТИТКА ЗА ДАН ВОЈСКЕ СРБИЈЕ

Поводом Дана Војске, 23. априла Србије, начелник Мачванског управног округа, Владан Красавац, упутио је честитку у којој се каже:

Господо војници,
“Војска Србије прославља свој празник 23. април у спомен на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак, који представља прекретницу у стварању модерне српске државе и војске. Настала је из устаничких чета, из народа који се латио оружја да би изборио своју слободу. Отуда и дубока повезаност и приврженост војске народу, која се одржала до данашњих дана, посебно у најтежим приликама.
Војска Србије ове 2021. године дочекује свој Дан у околностима које је епидемија COVID-19 наметнула свим земљама света, па и нашој Србији. Као подршка народу у борби против епидемије припадници војске су ангажовани на одговорним задацима, а медицинско особље из редова војске учествује у пружању помоћи и спашавању живота грађана. За сваког припадника војске велика је част да служи народу и отаџбини, a професионално и одговорно извршавање постављених задатака красе припаднике српске војске.

У име Мачванског управног округа и у своје лично име честитам вам Дан Војске Србије. Ваше присуство у овим тешким временима по Србију и све њене грађане, даје наду да ћемо се изборити са свим недаћама које нас прате.Вама и вашим породицама желим здравље, срећу и успех у будућем раду.

Честитке за Дан војске упућујем Команданту Првог понтонирског батаљона у гарнизону Шабац и Команданту Прве бригаде копнене војске Србије,гарнизона у касарни у Клупцима, који на подручју Мачванског управног округа брину о нашим грађанима”.
Владан Красавац, начелник Мачванског управног округа

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa