Инфо

29. април 2021.29. апр 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Град Шабац наградио најбоље ученике, студенте и професоре менторе

Млади су будућност

Град Шабац одао признање најбољим ученицима, студентима и професорима менторима за постигнуте резултае. У основним и средњим школама награђено 30 ученика и 18 професора.
За 18 најбољих академаца стипендије
Поштујући вишегодишњу традицију доделе награда најбољим ученицима основних и средњих школа, њиховима професорима менторима и годишњих стипендија студентима град Шабац је младима и у 2021. одао признање и подршку за предан рад и постигнуте успехе у домену образовања.

-У недељи када прослављамо дан града желели смо да наградимо најуспешније ученике који су остварили најбоље резултате у претходној школској години која су одржана упркос пандемији. Ово треба да буде подстрек ученицима да остварују још боље резултате у наредном периоду. Град ће се трудити да створи боље услове за образовање и да средства која ће бити опредељена образовним установама у наредном периоду буду већа - рекао је градоначелник Александар Пајић уз уверење да су богатство града талентовани, вредни млади људи.

-Уз основце и средњошколце наградили смо и наше најбоље студенте стипендијама. У питању су академци који се школују у различитим областима, као и за два дефицитарна занимања. Морам да нагласим да носиоци стипендија имају просечну оцену студирања 9,40, што указује на њихово знање и моћ коју оно носи. Град ће бити подршка да остваре своје потенцијале и буду академски грађани врхунског ранга.

У недељи када прослављамо дан града желели смо да наградимо најуспешније ученике који су остварили најбоље резултате у претходној школској години која су одржана упркос пандемији. Ово треба да буде подстрек ученицима да остварују још боље резултате у наредном периоду


Предан тимски рад
У основним и средњим школама право на награду остварило је 30 ученика и 18 професора за признања која су остварили на државним такмичењима током 2019/2020. школске године.

-У име стручног већа наставника математике ОШ „Николај Велимировић“ захвалила бих се граду Шапцу на наградама које су издвојили пре свега за ученике, а потом и наставнике који их подржавају. Циљ школе је да образује ученике и да их васпитава, али и да препознаје таленте и негује их. Свако дете је даровито, те је наша мисија да му помогнемо да открије свој таленат и помогнемо у развоју. Деци награде значе, не само као потврда њиховог рада, већ и великог труда који улажу. Позитиван пример је и када наставници добију признање, јер ми смо њихови узори - нагласила је професорка математике Мирјана Обрадовић.

Фото: Глас Подриња


Понос школе и града
Признања су понели најбољи из шест осмолетки (ОШ „Николај Велимировић“, ОШ „Јеврем Обреновић“, ОШ „ Лаза К. Лазаревић“, ОШ „Мајур“ Мајур, ОШ „Јанко Веселиновић“, ОШ „Ната Јеличић“), ученици и професори Музичке школе „Михаило Вукдраговић“, Школе примењених уметности и Шабачке гимназије.

- Веома ми је драго што сам са својим другарима обележила упех који сам остварила на републичком такмичењу- каже Маша Крстић, ученица петог разреда ОШ „Николај Велимировић“.

Уз основце и средњошколце наградили смо и наше најбоље студенте стипендијама. Град ће бити подршка да остваре своје потенцијале и буду академски грађани врхунског ранга


-Награђен сам за своје успехе у протеклој школској години, а учествовао сам на бројним такмичењима и освојио награду из математике - додаје Милош Савић ученик осмог разреда ОШ „Николај Велимировић“.

-Освојила сам трећу награду на државном такмичењу интернет олимпијади из математике, као и трећу награду на дописној олимпијади из математике. Поносна сам на то што сам имала прилику да успех данас обележим са другарима, пријатељима и наставницима без којих све ово не би било могуће- истиче Хана Алимпић, ученица петог разреда ОШ „Николај Велимировић“.

Фото: Глас Подриња


Подршка за студенте
На основу конкурса Града 18 најбољих академаца је остварило право на новчану подршку у виду стипендије.

-Први пут сам стипендиста града и велика ми је част што сам добитник. Подршка у виду стипендије веома је драгоцена за даље усавршавање. Мени је мотивација за наредне године, јер математика захтева предан и континуиран рад- изјавила је Јелена Димитрић студенткиња треће године Природно-математичког факултета у Новом Саду, одсек математика.

-Искористио бих прилику да се захвалим локалној самоуправи, градоначелнику доктору Александру Пајићу и Граду Шапцу на указаној части и поштовању традиције града да се свим студентима, младим талентима омогући један вид помоћи. За мене је ово велика сатисфакција за будући рад и остварење добрих резултата и надам се да ће у предстојећем периоду већина ових младих људи да се врати у свој родни град и настави живот - нагласио је Стефан Милић студент Економског факултета у Суботици, одељење у Новом Саду.
М. Ж.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa