Инфо

29. април 2021.29. апр 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

ПРОСЛАВЉЕН 22. АПРИЛ, ДАН ГРАДА ШАПЦА

ЗАСЛУЖНИМА ДОДЕЉЕНЕ АПРИЛСКЕ НАГРАДЕ

Априлска награда у категорији Развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода, додељена је председнику Републике Србије, Александру Вучићу и Славиши Савићу, секретару Удружења параплегичара Мачванског округа. Комисија је одлучила да Априлску награду у категорији Укупан развој и промоција града Шапца, додели Општој болници ,,Др Лаза К. Лазаревић” Шабац, Дому здравља ,,Др Драга Љочић” Шабац и Заводу за јавно здравље Шабац. Награду у категорији Развој села, пољопривреде и месних заједница као средишта одлучивања људи о побољшању услова живота и рада додели породици Јадрановић из места Добрић
Поводом Дана Града Шапца, 22. априла, заслужним установама и појединцима додељене су Априлске награде као највише признање у спомен на дан када су Турци напустили наш град 1847. године.

Априлска награда у категорији Развој демократских вредности и поштовање људских права и слобода, додељена је председнику Републике Србије, Александру Вучићу и Славиши Савићу, секретару Удружења параплегичара Мачванског округа.

Фото: Глас Подриња


Комисија за доделу Априлских награда образложила је своју одлуку: „За време актуелног мандата председника Вучића, Србија је направила значајне искораке у различитим сегментима друштвеног живота који су од значаја са живот њеног становништва. Његова визија Србије обухвата економски обновљену, уређену, модерну европску државу, регионалног лидера у економији, политици, инфраструкури, енергетици, стабилности сваке врсте, афирмацији људских права и слобода, али и у образовању, култури, науци, просвећености, спорту и наталитету. Успешна и јака Србија, почетни је предуслов да и Шабац у наредним годинама постане – Град будућности“.

Председник Републике Србије Александар Вучић добио је и повељу Почасног грађанина града Шапца. Награду је, у име Александра Вучића, примила Сузана Пауновић, генерални секретар председника РС.

Ми сарађујемо на највишем нивоу са својом државом и то ће се тек видети.Верујем да ћемо врло брзо остварити наш сан да будемо град будућности, истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић


- Награде Града Шапца ове године отишле су у праве руке и поносан сам на чињеницу да је председнк РС Александар Вучић прихватио да буде почасни грађанин Шапца и да прими Априлску награду зато што то говори да све оно што смо причали у претходном периоду јестте остварено. Ми сарађујемо на највишем нивоу са својом државом и то ће се тек видети.Верујем да ћемо врло брзо остварити наш сан да будемо град будућности, истакао је градоначелник Шапца др Александар Пајић.
Славиша Савић, дужност секретара Удружења параплегичара Мачванског округа обавља већ 18 година. Реализовао је више од 40 различитих пројеката.

Фото: Глас Подриња


-Захваљујем свима који су препзнали дугогодишњи рад и труд, првенствено кроз Удружење параплегичара, али и кроз активности које су у вези са безбедношћу у саобраћају. Ова награда је подстрек да наставим даље и радим још боље и да град Шабац постане не само приступачан за особе са инвалидитетом, него по мери свих његових суграђана, поручио је Савић.
Комисија је одлучила да Априлску награду у категорији Укупан развој и промоција града Шапца, додели Општој болници ,,Др Лаза К. Лазаревић” Шабац, Дому здравља ,,Др Драга Љочић” Шабац и Заводу за јавно здравље Шабац.

Захваљујем свим здравственим радницима, не само из ЗЗЈЗ Шабац, него свим здравственим радницима на територији Мачванскогокруга који не стају више од годину дана и боре се одговорно и посвећено против овог чуда од вируса


„Општа болница ,,Др Лаза К. Лазаревић” Шабац, односно њени запослени медицински и други радници, од самог почетка глобалне пандемије корона вируса, налазе се на првој линији одбране здравља и живота свих наших суграђана. Лекари и други запослени настављају са својим ангажовањем у циљу обуздавања ширења вируса и чувања наших живота“, наводи се у образложењу. У име ОБ Шабац, Априлску награду примио је директор ове здравствене установе, др Слободан Поповић.

Фото: Глас Подриња


Дом здравља ,,Др Драга Љочић” Шабац, као здравствена установа примарне здравствене заштите на територији града Шапца, активно се бави промоцијом здравља и пружањем услуга примарне здравствене заштите.Максимално мобилисани капацитети установе, уз истрајност и знање запослених дају наду у живот пре пандемије. Награду је примила др Јасмина Станковић, директорка ДЗ.

Фото: Глас Подриња


Завод за јавно здравље Шабац, припада јавно-здравственим институцијама које обезбеђују здравствену заштиту од посебног интереса за друштво на територији Мачванског округа. Ове године обележава се и значајан јубилеј, 100 година од оснивања Завода за јавно здравље. У години великог јубилеја за ову установу, али и великих изазова, награда би требало да буде подстицај за даљи рад. Награду је примио др Бранко Вујковић, директор ЗЗЈЗ Шабац.

Фото: Глас Подриња


- Захваљујем свим здравственим радницима, не само из ЗЗЈЗ Шабац, него свим здравственим радницима на територији Мачванскогокруга који не стају више од годину дана и боре се одговорно и посвећено против овог чуда од вируса. Градском руководству желим пуно среће у даљем раду. Не сумњам да ће омогућити да се развија јавно здравље на територији града Шапца, да се здравствене установе квалитетније опремају и да млади здравствени радници остану у родном граду, нагласио је др Вујковић.
Комисија је одлучила да Априлску награду у категорији Развој села, пољопривреде и месних заједница као средишта одлучивања људи о побољшању услова живота и рада додели породици Јадрановић из места Добрић крај Шапца. Како се наводи у образложењу, „дугогодишње успешно бављење пољопривредном производњом, представља одличан пример успешне борбе за село и добар пример посвећених домаћина који се у континуитету старају о побољшању услова живота и рада на селу. Обим посла који обављају, континуитет у раду, резултати рада, могу бити одличан показатељ и другима на путу ка успешном животу и раду на селу“.
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa