Инфо

6. мај 2021.6. мај 2021.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Подршка Града појединцима и удружењима за пројекте културе

За стваралаштво 8,5 милиона динара

Потписани уговори о финансирању, или суфинансирању пројеката из области културе за 2021. годину. Локална самоуправа подршка уметницима. Одабрано 24 пројекта на основу одлуке комисије. Из буџета Града издвојено 8,5 милиона динара за ову намену
За подршку стваралаштву из градског буџета ове године опредељено је 8,5 милиона динара, а према одлуци комисије од пристиглих 40 пројекта 24 је одабрано. Са удружењима и појединцима који су на основу конкурса за финансирање, или суфинансирање пројеката из области културе Града Шапца за 2021. годину добили средства поптисани су уговори протекле недеље у Дуњића кући.

Градоначелник Шапца др Александар Пајић је истакао да ће локална самоуправа бити потпора и у наредном периоду.

-Подржаћемо све оне који намеравају да улепшају културну сцену Шапца и сигуран сам да смо ове године средства издвојили, пре свега за младе уметнике који желе да дају свој допринос. Подржали смо и културно-уметничка друштва, али и све оне из домена ликовне, музичке уметности, сценског приказа, који желе да улепшају културни живот у Шапцу. Град иде ка томе да постане град будућности, а култура ће само убрзати тај пут -поручио је градоначелник Пајић након свечаног уручења уговора.
Јасмина Лазаревић наглашава да је почаствована што је њено литерарно дело „Девојка из долине јоргована: Епидемија пегавог тифуса у Србији“ одабрано од стране комисије.

-Захваљујем се нашем драгом граду, Малом Паризу и Српском Вердену, који је знао да препозна праве вредности и да их награди како би биле преточене у уметничке пројекте који ће остати будућим нараштајима. Као појединац сам веома срећна и ово је ветар у једра да наставим даље. Књига је посвећена свим лекарима који су током епидемије тифуса преминули. И данас се боримо са ужасном пошасти која погодила цео свет, те се надам да ће дело наићи на добар пријем- додала је Јасмина Лазаревић.

Подржаћемо све оне који намеравају да улепшају културну сцену Шапца и сигуран сам да смо ове године средства издвојили, пре свега за младе уметнике који желе да дају свој допринос


На конкурсу Града подржана је и бајка у стиховима „Вилењак“, Љиљане Јеротић која се захвалила локалној самоуправи на препознавању.

-Желим да изразим велико задовољство и срећу што сам добила новац за штампање збирке бајке у стиховима. Јако дуго нисам добила од Града новац, те сам се сналазила. Надам се да ће сада челници града показати више разумевања, не само за књижевност, него и за свако стваралаштво и да ће много више пажње обратити на културу, него што је то раније чињено - рекла је Јеротић.
M. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa