Инфо

6. мај 2021.6. мај 2021.
ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ОТВОРЕНОГ БАЗЕНА

Камен темељац за бржи развој туризма у Љубовији

Верујемо да ће ово бити успешан почетак изградње базена и спремни смо као Министарство да даље инвестирамо у развој туризма, како у Љубовији тако и у регији западне Србије, зато што је то једна од најпосећенијих регија и једна од туристичких дестинација у Србији која има највећи број посетилаца- рекла је министарка Матић
Љубовију је прошлог четвртка посетила министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић где је заједно са председником Општине Љубовија Миланом Јовановићем и председником Скупштине општине Гораном Јосиповићем положила камен темељац за изградњу отвореног базена. Овим је започета прва фаза која се односи на земљане и бетонске радове вредности 15 милиона динара, а пројекат финансира ресорно министарство.
Од 2015. па закључно са 2020. годином за општину Љубовија опредељено је око 27 милиона динара за различите врсте инфраструктурних пројеката у области туризма.
-Верујемо да ће ово бити успешан почетак изградње базена и спремни смо као Министарство да даље инвестирамо у развој туризма, како у Љубовији тако и у регији западне Србије, зато што је то једна од најпосећенијих регија и једна од туристичких дестинација у Србији која има највећи број посетилаца- рекла је министарка Матић.
Она додаје да је јако задовољна чињеницом да је изградња базена почела, али није била задовољна чињеницом да, средства које је Министарство определило, две године нису била искоришћена услед одређених административних проблема. Верује да ће комисија Министарства која одобрава инфраструктурне пројекте одобрити и завршетак изградње овог важног објекта.
Уз стратешку политику развоја у области туризма, министарка каже да има простора за још много пројеката, међу које се свакако убраја и ауто-камп, што ће све заједно унапредити туристичку понуду Љубовије и региона западне Србије.
-Нису непознате лепоте овог краја, поготову љубитељима Србије и љубитељима природе у Србији. Напротив, врло су познате зато што се овај крај заиста одликује невероватном лепотом природе која још увек није загађена и читава околина Љубовије има јако пуно туристичких локалитета који су од изузетног значаја, јако атрактивна и позната љубитељима туристичких путовања у Србији- изјавила је министарка Татјана Матић.

Уз стратешку политику развоја у области туризма, министарка каже да има простора за још много пројеката, међу које се свакако убраја и ауто-камп


Општина Љубовија треба да се све више базира на развоју домаћег туризма, на развој инфраструктурних капацитета и додатних услуга. Дестинације које су више окренуте природи и еко домаћинствима ће доминирати и привлачити како домаће тако и стране туристе. Као велику предност министарка је навела брзи пут Рума – Шабац – Лозница и мост „Братољуб“, јер се улагањем у путну инфраструктуру значајно скраћује време путовања до Љубовије.
Председник Општине Љубовија Милан Јовановић изражава наду да ће се у најбржем могућем року добити још један спортски објекат за развој омладине.

Ljubovija.info


Општина Љубовија треба да се све више базира на развоју домаћег туризма, на развој инфраструктурних капацитета и додатних услуга. Дестинације које су више окренуте природи и еко домаћинствима ће доминирати и привлачити како домаће тако и стране туристе


Ljubovija.info


-Морамо се сложити да ће ови базени обогатити нашу туристичку понуду, а пре свега бити од великог значаја за наше младе али и за све нас. Желео бих да се овом приликом захвалим министарки Матић, ресорном Министарству и Влади Србије на обезбеђеним средствима и очекујем да ће друга фаза изградње базена кренути одмах после ове- изјавио је председник општине Јовановић.
Уз предузимљиве људе који виде прилику у туризму да раде и да зараде, уз едукацију, побољшање услуге и све елементе који се посебно надограђују, овај крај може очекивати да добије место које заслужује на туристичкој мапи Србије.
Ljubovija.info

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa