Инфо

6. мај 2021.6. мај 2021.
Почаст палим војницима
ГЛУШЦИ

Почаст палим војницима

Прошло је 22 године од страдања потпоручника Милана Мијатовића и десетара Малише Миловановића на Бубањи, код Глушаца у Мачви 30. априла 1999. године приликом НАТО агресије на Савезну републику Југославију. Тим поводом одата им је пошта, прошлог петка, крај спомен обележја који је у њихову част подигнут 2000. године.

Крај овог спомен обележја положени су венци и свеже цвеће, а присуствовали су породице палих војника, представници Војске Србије, месне заједнице Глушци, Општине Богатић, Мачванског округа, СУБНОР-а Богатић и други бројни гости.

-Окупили смо се да одамо пошту нашим херојима који су бранећи нашу отаџбину од НАТО агресије на данашњи дан положили своје животе на браник отаџбине. Њихова жртва никада не сме бити заборављена. Она мора бити звезда водиља за наша будућа поколења. На нама је да их се сећамо, да отргнемо од заборава, да своју децу научимо да никада не забораве шта се догодило 1999. године, рекао је потпоручник Момчило Милинков командант Трећег ракетног дивизиона за противваздушна дејства Војске Србије.

Присутнима се обратио и помоћник председника Општине Богатић Матија Миловановић. Он је поручио: „Слике и сећања не бледе, напротив ране су још свеже и боле као првог дана. Ми их никада нећемо заборавити јер имамо обавезу да чувамо сећање на наше јунаке. Ти страшни злочини који су почињени према српском народу у 78 дана непрекидног лудила и зла којем смо били изложени, као поносан народ и суверена независна земља, као хришћани можда ће мо једног дана и опростити, али никада нећемо заборавити све недужне жртве НАТО агресије, тог кукавичког, подмуклог, гнусног и злочиначког чина, рекао је између осталог помоћник председника Општине Богатић Матија Миловановић.

Говорили су још: Слободан Остојић, испред месне заједнице Глушци и Мијољуб Јосиповић председник СУБНОР-а Богатић.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa